Egyhektáros lesz a Városkapu park Budapest 4. kerületében. A régi, lepusztult és elbontott épületek helyén hamarosan fű, cserjék és virágok, több mint nyolcvan fa, sétányok, sakkasztal, pingpongasztalok, padok, kerékpártámaszok lesznek. A Városkapu park kialakításával párhuzamosan folyik a Főtér park megvalósítása is mintegy 9000 négyzetméteren.

Élet az elbontott épületek helyén

 „A régi, lepusztult és elbontott épületek helyén hamarosan fű, cserjék és virágok, több mint nyolcvan fa, sétányok, sakkasztal, pingpongasztalok, padok, kerékpártámaszok lesznek az uniós támogatással megvalósuló új parkban, ahol a partnereinkkel közös eseményünkön egy időkapszulát is elhelyeztünk” – írta Facebook bejegyzésében Trippon Norbert, a kerület alpolgármestere. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Főtér park is alakul

A Városkapu park kialakításával párhuzamosan folyik a Főtér park megvalósítása is mintegy 9000 négyzetméteren. Így már majdnem két hektár bezöldítése valósulhat meg, ami igazán nagy dolog egy város, jelen esetben Újpest életében – tette hozzá.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fejlesztések egymás után

A kerület vezetői az elmúlt években számos parkfejlesztést, parkfelújítást és parképítést hajtottak végre. Felújítottuk a Béke teret és a Kordován teret, egy kis mediterrán életérzést nyújtó teret építettünk a Pácoló-Intarzia közben és létrehozták a Sándor István parkot.

Játszótér és levendulapark

És ez még nem minden: megépítették az Attila utcai játszóteret és pihenőparkot és megvalósították az első Újpesti Levendulaparkot – részletezte a politikus.

Ez a jövőről szól

„Polgármester-jelöltként is hiszek abban, hogy városunkat minél zöldebbé, élhetőbbé kell tennünk. Ez a munka nemcsak a jelenünkről, hanem a jövőnkről is szól. Mert az, hogy milyen lesz Újpest évtizedek múlva, nem akkor, hanem most dől el, rajtunk múlik. Haladunk” – zárta sorait Trippon Norbert.

Fejlesztések Újpesten

Időkapszulát is elhelyeztek

Árulják az újpestiek kedvenc fürdőhelyét

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg a közelmúltban, hogy bár már 2004 augusztusában bezárták, csak néhány hónapja hirdették meg eladásra a Tungsram gyár legendás újpesti strandját. A Szentendrei-sziget déli csücskével egy magasságban elhelyezkedő, Duna-part melletti terület 1938-tól üzemelt kültéri strandként. Eredeti neve UTE Dunafürdő volt. A vételár egyelőre nem ismert.

1938-ban nyílt meg

A Tungsram strand, eredeti nevén UTE Dunafürdő (az újpesti szleng becenevén a „Tungi”) 1938. július 10-én nyílt meg és hivatalosan 2004. augusztus 26-án zárt be végleg. Az Egyesült Izzó, később Tungsram igazgatójának Aschner Lipótnak köszönhető a strand megnyitása, aki akkoriban az UTE vezetője is volt, és ezzel a tettével a sportegyesületet is megmentette a csődtől. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: alakul a Városkapu park Újpesten. Fotók: Facebook/Trippon Norbert