December 9-én, pénteken két órakor a cinkotai köztemetőben vesznek végső búcsút a szerettei, hozzátartozói, a Jimmy-rajongók és -tisztelők Zámbó Jimmy édesanyjától. Anna nénit nem fia mellé, hanem a családi kriptába temetik majd.

96 éves korában hunyt el

Az ország Anna nénijének halálhírét a múlt csütörtökön jelentette be a család: 96 éves korában hunyt el, több mint huszonegy évvel a fia, Zámbó Jimmy elvesztése után. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Méltó megemlékezés

Anna néni gyermekei – György, Tihamér, Marietta és Árpy – méltó módon szeretnének megemlékezni az édesanyjukról, aki az életét mélyen hívő asszonyként élte, ez segített feldolgozni élete legnagyobb fájdalmát: azt, hogy a fia 2001-ben egy tragikus baleset során életét vesztette.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem a csepeli temető lesz a végső nyughelye

Az idős asszony akkoriban csaknem belerokkant a veszteségbe. Erős istenhite mellett a szerető családja nyújtott támaszt neki a nehéz időszakban, mégsem az imádott fia mellett, a csepeli temetőben lesz a végső nyughelye, hanem a főváros másik végében.

Mamának, anyunak szólították

„Édesanyánk tisztességesen, méltóságteljesen élte az életét, nem véletlenül szerették őt a Jimmy-rajongók annyira, hogy mamának, anyunak szólították – mondta a Blikknek Zámbó Árpy. –

Tiszteletben tartják a kérését

„A temetése kapcsán egyetlen vágya volt mindig, hogy Cinkotán, a családi kriptában, az édesapánk mellett legyen eltemetve. Amikor kiment hozzá a temetőbe, mindig azt mondta: „Drága virágom, jövök hozzád!” Ezt a kérését tiszteletben tartjuk, ahogy azt is, hogy az egyházi énekek mellett a testvérem, Jimmy legszebb lírai dalai szólnak majd a temetésén.

Minden Jimmy-rajongót várnak

Árpy hozzátette, minden Jimmy-rajongót és -tisztelőt várnak a pénteki temetésre. „Ez egy rendkívül szomorú esemény a családunkban, de tiszteletben tartjuk azt, hogy mennyien szerették édesanyánkat. Így mindenkit szeretettel várunk, ahogyan december 14-én, délután hat órára a Rózsák téri templomba is, ahol anyu gyászmiséjét tartjuk.”

Sok jót adott neki

Anna néni unokája, Zámbó Krisztián elérzékenyülve emlékezett a nagymamájára. „Nehéz, mert nem tudom azt a sok jót elmondani, amit a nagymamám adott számomra, amíg élt. Békésen, szépen hunyt el, hosszú élet adatott meg számára. Bevallom, nehéz belegondolni, milyen sokan lesznek a temetésén”

„Nem tudtam meggyászolni”

„Örülök, hogy rengetegen szerették, de kicsit tartok ettől, mivel én már átéltem hasonlót az édesapám elvesztésekor. Akkor sem tudtam a temetésen sírni, meggyászolni őt, mert őrületes tömeg vett körbe minket” – tette hozzá.

Nem akar reflektorfénybe kerülni

“Eredetileg arra gondoltam, hogy a pénteki temetésen eléneklem a nagymamám kedvenc dalát, de miután kiderült, hogy nem szűk körű temetés lesz, letettem erről, mert nem akarom, hogy azt higgyék, reflektorfénybe akarok kerülni” – zárta Zámbó Krisztián. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Jimmy édesanyja nem fia mellett nyugszik majd a csepeli temetőben. Fotó: archív