Döbbenetes dologról számolt be nemrégiben a Neoton Família basszusgitárosa, Baracs János, Öcsi. A zenész ugyanis arról vallott, hogy tavaly decemberben elvesztette a lányát Vikit, aki már hosszú évek óta az alkohol rabja volt.

Hatalmas volt a baj

Baracs János a Blikknek beszélt a családi tragédiáról és arról, sajnos hiába voltak intő jelek, csak Viki halálát követően derült arra fény, mekkora nagy volt a baj. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem akarta észrevenni

A zenész a lapnak azt mondta, tudatában volt annak, hogy valami nincs rendben, de mint minden szülő, ő sem akarta ezt elfogadni, próbálta elbagatellizálni a dolgokat. “Mégis, mi van abban, ha összejön a barátaival, elfogy egy üveg bor? Fiatalok, mikor éljenek, ha nem most? Ezt az ember hosszú ideig így kezeli” – mondta Baracs János először a Retro Rádió Sztársáv című műsorában, majd később a Blikknek árult el megdöbbentő részleteket.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A Retro Rádióban elhangzott beszélgetés itt hallgatható vissza:

Alkoholista volt

“A lányom alkoholista volt, ez az igazság, és sajnos, olyan ember volt, akin nem lehetett segíteni. Hiába próbáltuk, nem fogadta el a segítő kezet ” – árulta el szomorúan a zenész, aki azt is elmondta, Vikivel nagyon szoros volt a kapcsolata.

Az okok

Az első feleségem rákbetegsége, majd halála nagyon megviselte, Vica az utolsó pillanatig hitt abban, hogy azért engedték haza a kórházból, hogy meggyógyuljon. Nem így lett. Később egy szerelmi csalódás, majd az anyukám tavalyi halála is nagyon megviselte a lányomat” – sorolta a feltételezett okokat a zenész, aki arról is beszélt, igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy könnyebbé tegye a lánya mindennapjait, utólag belegondolva már úgy véli, talán hibát követett el azzal, hogy ennyire pátyolgatta.

Mindent megtett a lányáért

“Természetes, hogy egy szülő mindent megtesz a gyerekéért, de be kell látni, hogy a túl sok segítséggel leneveljük az életről őket. Ha nem kell neki mindent megtennie azért, hogy előrébb jusson, hanem mindent megkap, mi marad? A buli”

Anyagilag is támogatta

A zenész gyakorlatilag mindenben támogatta a lányát: fizette az albérletét, támogatta anyagilag akkor, amikor évekig nem dolgozott, ennek kapcsán pedig Viki mindig csak kifogásokat keresett. Baracs úgy véli már ezek is intő jelek voltak, amiket ő nem ismert fel időben.

A végzetes nap előtt

Baracs János a portálnak a végzetes nap előtti estéről is beszélt, elmondta, hogy este még beszéltek egymással, Viki lelkesen mesélt arról, hogy másnap állásinterjúra megy. “Azzal tette le a telefont, hogy „nagyon szeretlek, apuci”. Másnap aztán, amikor már dél körül sem tudtunk róla, megnéztem a családi telefonos alkalmazásban, hogy merre jár. Otthon volt. A párom azt mondta, rossz érzése van, menjünk át hozzá” – emlékezett a tragikus napra Baracs.

Egy üveg viszkit ivott meg

A zenész elmondása szerint aznap este Vikitől úgy ment el egy barátja, hogy a lány még józan volt. Baracs János pedig máig nem érti, hogy a korábbi bizakodó telefonhívásból a lánya, miként jutott el addig, higy megigyon egy üveg viszkit.

Alkoholmérgezést kapott

“Annyi tervünk volt! Szeretett volna talpra állni. Végül mégis, ahogy a két hónappal később megkapott részletes vizsgálati eredményből megtudtuk, alkoholmérgezés végzett vele: 5,414 ezreléknyi alkohol volt a vérében, ez pedig már a szakirodalom szerint az élettel összeegyeztethetetlen mennyiség. Nem tudom, mit csináltam rosszul, de valamit biztosan…”

Segíteni akar

A zenész a portálnak azt is elmondta, történetével nem részvétet akar kiváltani, hanem segíteni szeretne. “A lányom halálánál értelmetlenebb dolog nincs a földön, és soha nem is leszek túl rajta, csak megszokni lehet, hogy ezzel a fájdalommal együtt éljünk. Azért beszélek róla mégis, mert ha egy fiatal észbe kap, ha egy levelet is kapok valakitől, aki azt írja, hogy emiatt hagyta abba az ivást, máris értelme lesz, hogy elmondtam a történetét.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Baracs János – Forrás: YouTube