Megrendezte balesetét, szándékosan mászott a vonat kerekei közé az az 54 éves férfi, akit a bíróság, 8 évvel az eset után felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt. Biztosítási csalás sejtenek a háttérben.

Szándékosan csonkíttatta meg magát

Az ítélet szerint a férfinek a közel kétmilliós perköltséget is állnia kell neki kell állnia. A döntés, amely szerint szándékosan mászott a vonat kerekei közé, még nem jogerős. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Évek óta húzódó ügy

Az eset 7 évvel ezelőtt történt. Egy vonat levágta a ma 54 éves férfi mindkét lábát, amelyeket térdtől lefelé amputálni kellett. A rendőrségi vizsgálat során nem merült fel szándékosság, de a baleset után 2 hónappal magánnyomozók jelentek meg Nyírkátán.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Gyanús volt a sok biztosítás

A vállalkozó férfi ugyanis 27 cégnél 29 biztosítást kötött. A biztosítók nem fizettek, Sándor ezért beperelte őket és 2018-ban úgy tűnt, hogy övé lehet a majd egymilliárd forint. Az egyik polgári perben akkor ugyanis a javára ítéltek. Az indoklás szerint a biztosító nem tudta kétséget kizáró módon bizonyítani a szándékosságot.

Megcsúszott vagy odafeküdt?

Sándor az eljárás után arra hivatkozott, hogy üvegcserepeken csúszott meg, megvágta a lábát és még egy súlyos táskát is cipelt, ezért került a vonat kerekei alá. Akkor az számos újság, így az Index is hosszan írt az esetről.

Nem korrekt

Csalódott vagyok , a végére kell járnom, mert ez így nem korrekt, és ezt a bíróságnak is éreznie kell – mondta a Blikknek a tárgyalás után Sándor, aki az otthonától húsz percre, a mátészalkai rendőrségen egy monitoron hallgatta az ítéletét. A férfi korábban hőenergiával foglalkozott, erőműveket telepített itthon és külföldön, de már nem tudja folytatni a munkáját.

2018-ban reménykedhetett

Amúgy érdekes, hogy 2018-ban a polgári peres bíróság szerint “nem volt olyan élethelyzetben, ami alapján neki feltétlenül kellett volna a biztosítási összeg, továbbá olyan élethelyzetben volt, ami alapján tudta fizetni a havi részleteket valamennyi biztosító felé”.

Csak a gond, csak a baj

Gyakorlatilag tönkrement az életem! A baleset óta a szükséges gyógyászati eszközöket nem tudtam beszerezni, illetve a kellő rehabilitációs kezelésekben sem részesülhettem, ezért maradandó nyaki, derék- és gerincproblémák, sérvek alakultak ki a testemben – sorolta most a bulvárlapnak a férfi.

Elfecsegte?

Ezzel szemben a bírói indoklás szerint a férfi korábbi nyilatkozatai felérnek egy beismerő vallomással. Arra utalt, amikor Sándor arról beszélt, hogy miért éri meg neki jobban a biztosításokba fektetni a pénzét, az indoklás másik eleme pedig az volt, hogy a baleseti bejelentők elkészítése már a tragédia előtt megkezdődött.

Nem én vagyok a bűnös

Olyan távolságon belül tartózkodtam, aminél a protokoll szerint el sem indíthatták volna a szerelvényt. A bűncselekményt életszerűtlen megállapításokra alapozza a bíróság. Csalódtam az igazságszolgáltatásban! Összesen 13-szor vizsgált elmeorvos szakértő. Az elmeorvosok leírták, nem tudnék ártani magamnak, de a bírónő erre sem tért ki – tette hozzá végül Sándor.

Címlapfotó: szabolcsvonulas.hu