Adathalász-kísérlet miatt fokozott óvatosságra kéri ügyfeleit a Takarékbank. A csalók akár az ügyfél netbanki belépési adataihoz, és a számlájához is hozzáférhetnek.

Megtámadták a Takarékbank ügyfeleit

Az elmúlt napokban számos jelzés érkezett a Takarékbankhoz, hogy csalók a bank nevével és logójával visszaélve adathalász tevékenységet folytatnak – közölte a pénzintézet. A közleményben azt írják, ahogy az adatlopási kísérlet során a „TAKARÉK Service csapata” nevében üzenetet küldenek, új biztonsági szolgáltatást ajánlanak.

A számláikhoz akarnak hozzáférni

A levelekben szereplő hivatkozás megtévesztő, a csalók ugyanis annak segítségével hozzájuthatnak az ügyfél netbanki belépési adataihoz, és a számlájához is – hívták fel a figyelmet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ne kattintsanak rá!

A Takarékbank hangsúlyozta, hogy soha nem küld netbanki belépésre szolgáló linket e-mailben, és arra kéri ügyfeleit, ne kattintsanak rá ilyen linkre, minden esetben kizárólag a bank hivatalos weboldalán keresztül lépjenek be a Takarék netbankba.

Keresse meg a bankot!

Amennyiben valaki megnyitotta az e-mailben küldött hivatkozást, és adatot adott meg, az függessze fel netbankjogosultságát. Ehhez keressen fel haladéktalanul egy Takarékbank-fiókot, vagy hívja a telefonos ügyfélszolgálatot (+36-1-311-3110) – tájékoztatott a Takarékbank.

Az OTP-nél is volt baj

 Tavaly szeptemberben az OTP ügyfeleit is adathalászok vették célba. A csalók magukat az OTP Bank ügyintézőinek kiadva próbálták a gyanútlan ügyfelektől megszerezni banki adataikat, majd ezek segítségével a pénzüket.

Kreatívok a csalók

A bank akkor arról tájékoztat a közösségi oldalán az ügyfeleit, hogy az adathalászat történhet sms-ben, emailen és egyre többször telefonon is. A bűnözők újabb és újabb történetekkel próbálnak az ügyfelek bizalmába férkőzni. A legújabb, hogy kriptovalutával kapcsolatos befektetést ajánlanak telefonon keresztül.

Palimadarat fognak

Nagy kérdés, hogy hasonló csapdába te is besétálhatsz-e? A válasz egyértelműen igen, hiszen az adathalászatnak az a lényege, hogy rengeteg embernek elküldik ugyanazt az e-mailt, sms-t és közülük mindig akad pár, aki ráharap a csalira és bedől. Ezért nevezik a technikát adathalászatnak. Nem halat fognak az emberek tengerében, hanem palimadarat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció