Törökbálinton Csányi Sándor nagysikerű darabját élvezhetjük, a Nemzeti Táncszínházban A szél kapuja című fergeteges előadást láthatjuk. Az Uránia filmszínházban kedden kezdődik a spanyol filmhét. A természettudatosak zöld iránytűt kaphatnak a bolygóbarát mindennapokhoz, a Gül baba türbéjében pedig a gyerkőcöket, őszi szüneti történelmi foglalkoztató várja.

Csányi Sándor Törökbálinton

Hogyan értsük félre a nőket című nagysikerű darabját ezúttal Törökbálinton, a Munkácsy Mihály Művelődési Ház színpadán mutatja be Csányi Sándor.

A Szél kapuja a Nemzeti Táncszínházban

Goda Gábor Társulata, az Artus A Szél kapuja című előadásával folytatja és tovább bontja a társulat két korábbi előadása, a Cseppkánon és a Raj kérdésfelvetéseit: Hol keressük gondolatainkat, érzéseinket? Az agyban? A szívben? A sejtjeinkben? Egymásban? Kapcsolataink terében? Cselekedeteinkben?

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A tér meghatározó alkotó elem

Harcművészek is fellépnek

Az előadás tere, mely egyszerre képzőművészeti és szellemi tér – mint az Artusnál mindig – most is az egyik legmeghatározóbb alkotó elem. Ez alkalommal is több mint látvány vagy az előadást befogadó hely – a tér maga a tartalom.

Zöld iránytű a bolygóbarát városi mindennapokhoz

Online előadásunkon hét olyan területet – élelmiszer-beszerzés, étkezés, hulladékkezelés, közlekedés, szabadidő, vásárlás, otthon – járunk körbe, melyeken keresztül nap mint nap tehetünk azért, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat. Minden téma kapcsán konkrét példákat, gyakorlati tippeket hozunk, illetve további információforrásokat, applikációkat ajánlunk, melyek segítenek egy zöldebb életmód kialakításában – invitálnak a program szervezői: a Zöldítők, a Green Guide Budapest és az Eötvös10

Spanyol filmhét az Uránia Filmszínházban

Spanyolország sokszínű filmterméséből ad ízelítőt az október végén, megszokott időpontjában jelentkező Spanyol Filmhét, amelyre ezúttal is a Spanyol Nagykövetség, a Budapesti Cervantes Intézet és az Uránia közös szervezésében kerül sor.

14 film a műsoron

Párhuzamos anyasorsok

A tizennégy filmet tartalmazó válogatásban erős hangsúlyt kap Pedro Almodóvar művészete: október 26-án az ő Velencében díjazott új filmje, a Párhuzamos anyasorsok nyitja a filmhetet.

Őszi szünet a Gül Baba Kulturális Központ és Kiállítóhelyen

 „Mesés Türbe Túrák” Kovács Gergővel, történelmi foglalkoztató játékok, miniatúrafestő műhely, muszka varrás és sok más történelmi élmény, ami érdemes megpihenni a Gül Baba Kávézóban egy finom török kávé, vagy egy török tea mellett, mindez a Rózsadomb oldalában, gyönyörű kilátással a fővárosra.

Történelmi foglalkoztató

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/csanyisandorofficial