Kézmosáskor, főzéskor vagy egy pohár víz kitöltésekor is a csaptelepért nyúlunk – észre sem vesszük valójában, hogy milyen gyakran használjuk otthonunk csapjait valójában. Kifejezetten a kézmosócsapot nyitjuk meg napjában akár 10-15 alkalommal is. Emlékezzünk csak vissza a koronavírus elleni védekezésre, amelynek zászlóshajója (volt) a napi többszöri kézmosás. De milyen a tökéletes mosdó csaptelep?

A legtöbbször a vásárlók esztétikai és kényelmi szempontok alapján választanak csaptelepet a mosdóba, fürdőszobába. A vevőknek a legfontosabb, hogy könnyen nyitható és szép legyen a csap, amely növeli a helyiség egységét. De ezeken kívül vannak olyan műszaki tulajdonságai is egy csaptelepnek, amelyeket szintén figyelembe kell venni a döntésnél.

Ha belegondolunk, valóban lényeges, hogy milyen gyorsan vízkövesedik a csap vagy hogy rendelkezik-e hőfokszabályzóval. Míg tapasztalatlan vásárlóként ilyenekre nem feltétlenül gondolunk, addig egy épületgépészeti szakember vagy vízvezetékszerelő számára ezek a szempontok számítanak alapvetőnek. Épp ezért érdemes felújításnál, építkezésnél is kikérni egy szakértő véleményét, mielőtt őrült csaptelep vásárlásba fognánk. Akár a kiválasztott webshop ügyfélszolgálatát is felhívhatjuk, akik útmutatást nyújtanak a rendelésben.

A modern gyártók termékeinél például olyan gumiréteggel van bevonva a kifolyónyílás, hogy a hatékony vízkőeltávolításhoz ne kelljen szétszedni az egész csapot, elég csak vízkőoldóval megtisztítani. A klímaválság küszöbén pedig olyan extra termékek is elérhetők, mint víztakarékos öko csaptelepek, amelyek közel 30 százalékkal is csökkenthetik kialakításuknak köszönhetően az elhasznált vízmennyiséget kézmosáskor.

Ha már a márkáknál tartunk, nem mindegy, hogy melyik gyártmányokat választjuk a mosdóba, vagy akár a zuhanyzóba és a konyhába sem. A piacon népszerű neveket nem érdemes ismeretlen gyártókra lecserélni, ha igazi minőséget keresünk. A korrózióálló, ergonomikus és esztétikus termékek a vezető épületgépészeti márkáknál találhatók meg.

Tapasztalataink szerint évek óta ugyanazok a gyártók a legkelendőbbek. A MOFÉM, a Grohe, a Hansgrohe mellett az utóbbi években Magyarországon is felzárkózott az ismertségi listán a Kludi és a Ravak csaptelepek. Utóbbi minimalista és letisztult dizájna miatt is közönségkedvenc.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.