A budapesti rendőrök őrizetbe vették azt a tizenéves fiút, aki a gyanú szerint Szilveszter napján rabolt ki egy idős nőt Erzsébetvárosban. Az áldozata fenyegetéséhez használt csavarhúzót az asszony táskájában felejtette.

Szilveszter délelőtt rabolt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága rablás bűntett és okirattal visszaélés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást egy 16 éves fiúval szemben, aki a gyanú szerint 2022. december 31-én 10 óra 15 perc körül a VII. kerületi Hernád utca és Garay utca sarkán egy csavarhúzóval fenyegetve egy mobiltelefont rabolt el egy 80 éves nőtől. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kivette a telefont a táskából

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatal pénzt követelt az asszonytól, aki ennek nem tett eleget, hanem tovább ment. A fiú ekkor utána eredt, majd egy csavarhúzót a nő oldalához szorítva annak táskáját követelte, miközben kivette belőle a telefont és elmenekült. Az idős nő csak később vette észre, hogy a készülék eltűnt, támadója azonban a táskájában hagyta helyette a szerszámot.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csaknem két napig keresték a rablót

A rendőrök a feltételezett elkövetőként egy 16 éves budapesti lakost azonosítottak, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki. A fiatalt a BRFK Közrendvédelmi Főosztály járőrei 2023. január 2-án 2 óra körül a VIII. kerületi Baross téren elfogták, és a VII. kerületi kapitányságra állították elő.

Továbbadott a zsákmányon

A nyomozás adatai szerint a fiú a bűncselekményből származó mobilt értékesítette, az érte kapott pénzből pedig vidékre, majd újra a fővárosba utazott, közben elköltve a pénzt. Az elfogásakor nála talált iratok alapján feltehető, hogy nem sokkal elfogása előtt egy VII. kerületben parkoló autó forgalmi engedélyét is eltulajdonította, hogy azt eladja.

Beismerte tettét, de nem tett vallomást

A nyomozók a fiatalt rablás bűntett, valamint okirattal visszaélés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsított a bűncselekmények elkövetését elismerte, ám érdemi vallomást nem tett. A rendőrök a fiút őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Nem rég egy házaspár raboltak ki

December 29-én kora este, a Pest megyei város utcáján egy nyugdíjas házaspárt látott meg az utcán a két fiatal. Az idős férfit hirtelen megragadták és a földre rántották, az ütésüktől elesett asszonyt megrugdosták, majd elvették fülbevalóját. A férfi feltápászkodott és próbált volna segíteni, támadói azonban nem engedték, helyette átkutatták a ruháját, elvették cigarettáját, pénztárcáját, miközben azt szajkózták: „Pénz kell!”, Pénz!, Pénz!, Pénz!” A megfélemlített idős mindenét átadta.

A rabló egy gyermeket is kinézett magának

A támadók elmenekültek, ám egy órán belül a riasztott rendőrök felkutatták és elfogták őket. A megfélemlített idős mindenét átadta. A támadók elmenekültek, ám egy órán belül a riasztott rendőrök felkutatták és elfogták őket. Kiderült, menekülés közben, a helyszín közelében egy hazafelé tartó kisfiút szorítottak a falhoz.

Nem mert ellenkezni

Fölé tornyosultak és fenyegetőzve a kabátját követelték. A megrémült gyermek odaadta, majd egy szál pólóban, zokogva elszaladt. A rendőrök a rabolt zsákmányt megtalálták, a kabátot a 17 éves gyanúsítottról vették le, de a fülbevaló, a cigaretta és a pénztárca is visszakerült tulajdonosához.

Már a börtönben vannak

A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság azóta letartóztatta a két fiatalembert, akik ellen három rendbeli rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Nagykőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció