A Kongresszusi Központban Cseh Tamás: Váróterem című koncert, a Teátrumban a mondern Tüskevár, a váci Dunakanyar Színházban a Secind life kerül műsorra. A gyerekeket várja Esztergomban A sötétben látó tündér, a Klebelsberg Kultúrkúriában a Rózsavitéz, Mátyás király vargája Fóton. A Zeneakadémián Matinékoncert, a Nemzeti Múzeumban Sisi audienciája, a Mamut 2 moziban A bátor nők kínál jó szórakozást. Csúszkálhatunk a Jégpályák éjszakáján, új ízeket élvezhetünk az olasz főzőiskolában vagy esküvői tortakóstolón Pátyon.

Cseh Tamás: Váróterem a Kongresszusi Központban

A Váróterem című előadás megálmodói a Cseh Tamás – Bereményi Géza – Másik János életmű legfontosabb dalait szeretnék visszahozni a közönségnek egy színházi környezetbe helyezett nagyszabású koncerttel.

Nagyszabású koncert

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Tüskevár a Teátrumban

Két budapesti fiú, Tutajos és Bütyök a Kis-Balatonhoz utazik nyári vakációra, Matula bácsihoz, a berek kellős közepébe. Az eredeti regény 2022-re modernizált színpadi változatában nem meglepő, hogy Tutajos eleinte, az okostelefonjába kapaszkodik… A berek világát vetítéssel varázsoljuk a színpadra, megidézve a táj hangulatát. Családoknak, iskoláknak ajánljuk előadásunkat, 8-tól 88 éves korig, mindenkinek!

Second life Vácott

A Váci Dunakanyar Színház vígjátéka Second life avagy Kétéletem, csak felnőtteknek. A whiskey gyáros Mészáros Máté megismerkedik Ötvös Andrással, aki mentős lett, és elbeszélgetnek arról, mi lett volna, ha színészek lennének. Ismernék-e Kovács Patríciát? De lehet, hogy ő is egy másik életet él, mint a mostani, éppen úgy, mint Járó Zsuzsa vagy Péter Kata. Schruff Milánt ebben az elképzelt életben minden más jobban foglalkoztatja, mint a színház.

Matinékoncert – Cziffra100: Massimo Mercelli & Simon Izabella a Régi Zeneakadémián

Cziffra György világhírű zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország Kormánya Cziffra György-emlékévvé nyilvánította, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába. A koncert a Cziffra György-emlékév és a Zeneakadémia közös szervezésében valósul meg, tisztelegve Cziffra György zenei öröksége és munkássága előtt. A koncerten többek közt Donizetti, Verdi, Dvorzak műveit hallhatjuk.

Audiencián Erzsébet királynénál a Nemzeti Múzeumban

Wittelsbachok – Sisi családja kiállítás, ahol adott egy tárlatvezető, aki a narrátor szerepébe helyezkedik. Adott egy királyné és adott egy újságíró, valamit egy 30 évet átívelő történet. Az élő múzeumi program során a kiállításban nemcsak a tárgyak mesélnek nekünk, hanem maguk a szereplők is.

Olasz főzőiskola: desszertek a Studio Italiaban

A több részes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Ez az óránk lesz a legédesebb, itt semmi mással csak desszertekkel foglalkozunk – invitálnak a szervezők a főzőiskola szombati programjára.

RÓZSAVITÉZ a Klebelsberg Kultúrkúriában

Kalotaszegi népmese a Magyar Népmese Színház előadásában a Klebelsberg Kultúrkúriában. Rózsavitézt, a Tündérkirály kiszemeli lánya, Tulipánvirág számára. A lány mostohája azonban saját lányának, Mákvirágocskának akarja a fiút. Furfangos próbákat eszel ki a banya, hogy ne vehesse el Rózsavitéz Tulipánvirágot…

Femokrácia – BÁTOR NŐK szekció a 8. BIDF-en a Mammut 2 moziban

Hogyan egyezteti össze egy politikus, aki történetesen nő, a munkáját a gyerekneveléssel? Hogyan tartja egy kézben a háztartást és a karrierjét? Ha ezeket sikerült is megszerveznie, hogyan jut a szexista és hataloméhes férfi politikusok között szóhoz – a saját pártjában és a parlamentben? Hogyan és milyen témákat karol fel? Kaphat-e egy nő egyáltalán a politikában pozíciót? Lehet-e egy nő miniszter? A filmet eredeti nyelven, MAGYAR és ANGOL felirattal vetíti a Mamut 2 Cinema City.

A sötétben látó tündér Esztergomban

A Babits Mihály Színház előadása gyerekeknek A sötétben látó tündér.

Mátyás király vargája Fóton

Bábos mesekoncert a Napraforgó mulatsággal és a Pereputty zenekarral, majd a Napfonat zenekar koncertje Fóton gyerekeknek.

Jégpályák éjszakája a Mátyásföldi jégcsarnokban

Ügyességi játékok, színes fények, hangulatos zene a jégpályán, 20-24 óráig.

Esküvői Kóstoló Pátyon

Január 22-én várlak Titeket szeretettel esküvői torta kóstolóra. Egy személyes beszélgetés keretében egyedileg álmodhatjuk meg az esküvői édességeiteket, egy hangulatos pátyi pincében, forralt bor – forró csoki mellett, illetve torta ízeket is bemutatok Nektek. Kiegészítve egy kellemes sétával egy hangulatos helyen, igazán hasznos és közben kiváló program az esküvőtökre hangolódva – invitál az Aronora Cukrászműhely, Puzder Enikő.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ GetCloserConcerts