Olvasóink segítségét kéri az a bringás, akit hétfő délután a Könyves Kálmán körútnál elütött egy Volkswagen Passat. Az autó sofőrje nem állt meg, segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, a biciklis megsérült. A cikkünk alsó részén megtalálod a vétkes autó rendszámát.

A biciklisnek volt elsőbbsége

A baleset hétfő délután történt a Könyves Kálmán körúttal párhuzamos bringaúton. Az egyik mellékutcából kikanyarodott egy Volkswagen Passat. Tábla jelezte az autósnak, hogy a kereszteződésben a kerékpárosoknak van elsőbbsége.

Gázt adott az autós

A Passat sofőrjét nem érdekelte a tábla és az sem, hogy éppen egy bringás megy át előtte. Gázt adott és elütötte a biciklist, aki az eséskor kidöntött egy jelzőtáblát és megsérült.

Riasztott az okosóra

A biciklis okosórája azonnal riasztást adott le, értesítette a 112-őt és egy közelben lévő ismerősét, aki a helyszínre sietett.

Földön feküdt a sérült

Az elkövető után érkező autó megállt, de magát a balesetet nem látta csak a sérültet a földön, a kidöntött KRESZ-táblát és a földön heverő kerékpárt.

Az olvasóink segítségét kérték

A balesetet szenvedett fiatalember ismerőse arra kérte a BudaPestkörnyéke.hu hírportált, hogy az olvasóink segítségével próbáljuk megkeresni a tettest. Egy megosztással te is sokat segíthetsz!

Itt az elgázolt bringás posztja és a vétkes autó rendszáma

Átnézik a térfigyelő kamerák képeit is

A helyszínre a rendőrök is megérkeztek, ők a környező térfigyelő kamerák képeit próbálták elemezni, de az elkövetőt még mindig keresik.

Elgázolták a zebrán

Durva gázolás történt tavaly novemberben a 12. kerületben, a 44 éves férfi megállás nélkül hajtott tovább autójával, miután a Hegyvidéken elütött egy idős nőt. A balesetről készült videó ide kattintva nézheted meg.

Több autó ütközését okozta

Októberben a Szentendrei úton történt cserbenhagyásos baleset. Akkor egy teherautós több autó ütközését okozta, majd elhajtott. Őt elkapták a rendőrök, a balesetről szintén videó készült, ide kattintva tudod megnézni.

Kiemelt kép: A gázolás helyszínén készült fotó – Forrás: olvasói felvétel