A cserejavítás még viszonylag új fogalom Magyarországon. A szokásos javítási idők, megrendelések és árajánlatkérések hosszú átfutási idejét rövidíti le ez az szolgáltatás.

Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hogyan lehet ezt a szolgáltatást igénybe venni, mire kell odafigyelni.

Milyen alkatrészeknél lehet a cserejavítást igénybe venni?

Mielőtt áttekintenénk a lépéseket, először érdemes szót ejteni arról, milyen elemeknél működik a cserejavítás. Ezt a szolgáltatást elsőként a COWARE vezette be a hazai piacon a CNC gépek elektronikájának javítására. Többek között az alábbi kategóriákba tartozó egységek cseréjére van jelenleg lehetőség:

  • Tápegység
  • Mellékhajtás
  • Főhajtás
  • Monitor
  • És sok egyéb más termék.

A cserejavítás lépései

A normál szerviznél ez a folyamat úgy működik, hogy megkeresik a meghibásodott elemet, ezt kiszerelik, elviszik a szervizbe (ritkább esetben a helyszínen megjavítják), majd javítás után visszaszállítják és beépítik. Ezalatt a gép áll, nem lehet használni. 

A cserejavításnál ezzel szemben csak három lépésre redukálódik a folyamat:

  • Meghibásodott egység azonosítása – minden terméken fel van tüntetve a típus egy azonosító cimkén- ez alapján könnyedén beazonosítható a keresett egység.
  • Cserealkatrész megrendelése – a cikkszám alapján a szerviz weboldalán található termékek közül ki kell választani és meg kell rendelni az egyező cikkszámú alkatrészt. Ha nem talál egyezőséget, vegye fel a kapcsolatot a szerviz szakembereivel! 
  • Cserealkatrész beépítése – általában már a következő napon megérkezik a cserealkatrész és beépítésre kerülhet.

Nincs szükség bevizsgálásra, nem kell árajánlatot kérni, ezért ez a folyamat gyorsabb és egyszerűbb, mint a hagyományos procedúra. Az átfutási idő csökkentésével, a gépleállás rövidítésével jelentős költséget takaríthat meg. Mivel nincs bevizsgálási költség, nincs árajánlat, nagyban leegyszerűsödik és felgyorsul a javítási folyamat. A rendkívül gyors átfutás miatt pénz és idő takarítható meg.

A kiszerelt hibás egység visszaküldésére 5 munkanap áll rendelkezésre. A hibás alkatrészt a szerviz által biztosított többször használatos dobozba kell csomagolni, térkitöltővel védve a sérüléstől, és mellékelni kell hozzá a hiba rövid leírását nyomtatott vagy elektronikus formátumban.

A cserejavítás sokkal kedvezőbb árú, mint egy új alkatrész, mégis kizárólag kiváló minőségű, alapos átvizsgáláson átesett, teljeskörűen felújított egység kerül beépítésre. A költségek előre tervezhetők, mivel a cserejavítás szolgáltatásnak fix ára van, vagyis gyorsabban és költséghatékonyabban állíthatjuk vissza a gépet a termelésbe.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb 15 top hírportáljának elit klubjában van, akkor kattintson ide!