A cserepeslemez családi házak, gazadsági- és melléképületek, templomok vagy akár műemlék jellegű épületek tetőinek tartós és esztétikus  fedését szolgáló acéllemez. Mintázata általában követi a hagyományos cserepekét. Többféle formavilággal, különböző színekben érhető el.

Cserepeslemez

cserepeslemez technológiája hazánkban még viszonylag újnak számít, szélesebb körben csak néhány éve kezdődött el az alkalmazása, elsősorban lakossági célokra, de kiválóan alkalmas szinte bármilyen épület fedésére. (irodaházak, raktárak..stb.)  Kis súlya és tartóssága miatt méltán népszerű az építőiparban.

Cserepeslemez előnyei

A cserepeslemezek alkalmazásával rendkívül strapabíró, az időjárás viszontagságainak is (erős szélnek pl.)

ellenálló tetőt alakíthatunk ki. Könnyen és gyorsan készíthető el egy új tető vagy a régi tető felújítása. A cserepeslemez leginkább figyelemfelkeltő tulajdonsága, hogy akár tízszer olyan könnyű, mint a hagyományos agyagcserepek, ezáltal akár jóval kisebb teherbírású lécezést is elegendő kialakítani. Nem utolsó sorban kedvező ára miatt is méltán népszerű a tetőfedő anyagok között.

Cserepeslemez hátrányai

A cserepeslemez nehezen bírja a magas páratartalmat és a sós levegőt, ezért tengerpartok közelében nem ajánlott a használata. A másik legsűrűbben előforduló, bár gyakran tévhiten alapuló hátránya, hogy zajos. Legtöbb esetben nem maga a cserepeslemez tető áll a hátterében ennek a dolognak, hanem a szakszerű szigetelés hiánya. Legtöbben azzal érvelnek, hogy a cserepeslemez heves viharban, esőzésben olyan benyomást kelt, mintha az ember egy dob belsejében tartózkodna. A tetőfedő-gyártók viszont nagy hangsúlyt fektetnek a termékek továbbfejlesztésére, így kiemelten figyelnek arra is, hogy kiküszöböljék az alábbi problémákat is.

Cserepeslemez ára

A cserepeslemez árak, mint minden építőanyag széles skálán mozognak. Főleg négyzetméterre vonatkoztatva találjuk meg a gyártók termékkatalógusában vagy cserepeslemez árlistában.

A cserepeslemezek árát a felületkezelésre szánt festékréteg vastagsága és minősége is befolyásolja. A vastagabb festékréteggel ellátott cserepeslemezek értelemszerűen drágábbak lesznek.

A cserepeslemez tetőt általában lehet a régi palatetőre, vagy bitumenes zsindely szerelni anélkül, hogy a régi tetőt el kellene bontani. Ezzel jelentős munkaköltség, valamint az építkezési törmelék (ami sok esetben veszélyes hulladéknak minősül) elszállításának költsége is megspórolható.

Cserepeslemez felrakása

A cserepeslemezzel történő tetőfedést hozzáértő és tapasztalt szakember kell, hogy végezze. Ha a cserepeslemez elemek illesztése és rögzítése nem megfelelően, szakszerűen történik, az később beázáshoz és a tető gyorsabb korrodálódásához vezethet. A cserepeslemezzel történő tetőfedés gond nélkül végezhető télen is.

A gyártók a megrendelők igénye szerint akár méretre is gyártják a cserepeslemezeket, ezáltal a lehető legkevesebb veszteséggel rögzíthetők a tetőre. A felszerelés általában az eresztől a gerinc fele történik, szépen sorban. A cserepeslemez táblákat csavarokkal rögzítik a tetőlécekhez.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.