Cserhalmi György néhány nappal ezelőtt adott interjút Veiszer Alindának, amit aztán a Telex szemlézett. Az interjú főként politikai tartalmú volt, amiben szóba kerültek a 73 éves színészlegenda gyermekkori emlékei, köztük az 1956-os események is.

Cserhalmi György úgy érzi nincs helye a világban

Az interjú egy pontján a Kossuth-és Balázs Béla-díjas színész azt mondta, de szóba kerülnek benne a 73 éves színészlegenda gyerekkori emlékei is, köztük az 1956-os események. Cserhalmi arról beszél, hogy úgy érzi, hogy neki nincs helye a mai világban, nem tudja magát elhelyezni ebben a koordinátarendszerben, s ezen a ponton jött szóba Árpa Attila is, aki jelenleg a TV2 Dancing with the Stars című műsorában táncol. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Árpa Attilát kritizálta

Cserhalmi György egész pontosan azt mondta: “Azt mondják Árpa Attilára, hogy színész. Akkor mi vagyok én? (…) Ha ő azt mondja nekem, hogy ő fontos, akkor mi vagyok én? Akkor nem vagyok fontos, hát nyilvánvaló”

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Így reagált Árpa Attila

A kissé durva beszólás Árpa Attilához is eljutott, aki a közösségi oldalán kommentelte a történteket. “Soha nem tartottam elegánsnak, ha valakinek bizonygatnia kell az eredményeit, mondjuk egy Facebook-posztban. Nem is bizonygatás ez, inkább csak egy reakció, mivel meg lettem szólítva. Senkit nem akarok meggyőzni arról, hogy én színész vagyok. Aki annak tart, annak megköszönöm, aki nem tart annak, az olvasson tovább és döntse el, mit gondol.” – kezdte posztját Árpa Attila, aki a bejegyzésben kiemelte, hogy Németországban végzett el egy három éves színészképzést, továbbá 40 mozifilmben szerepelt, színpadon is játszik, itt pedig az IMDB oldalát is belinkelte.

Sajnálja, hogy Cserhalmi György csalódott

A posztban Árpa Attila így fogalmaz: “Sajnálom, hogy Cserhalmi György csalódott. Elfogadom, hogy nem tekint engem színésznek. De jóllehet, a fentiekkel nem volt tisztában, amikor engem negatív példaként kívánt használni, ki tudja, milyen megfontolásból. Sebaj, így is mindig tisztelni fogom, rajongója voltam, vagyok, leszek.”

Ki számít színésznek?

“Ugyanakkor szeretném azt is megemlíteni, hogy véleményem szerint nem olyan kézenfekvő a válasz arra a kérdésre, hogy ki színész. Aki elvégezte az egyetemet és legalább X darabban és Y filmben szerepelt? Az színész? Nyilván.De az a tanárnő, akit Cuarón 2018-ban kamera elé állított, és akit rögtön oscárra is jelöltek, pedig nem hogy képzése, de semmilyen tapasztalata sem volt mint színésznő. Ő színész? Vagy ő nem?

Meginvitálta a hétfő esti előadására

“Zárásképpen, a művész úr nyilatkozatára reagálva: emlékeim szerint soha nem mondtam neki olyat, hogy “én fontos vagyok”. Utoljára talán húsz éve beszéltem vele, amikor szignóztam az RTL Klubos műsorvezetői szerződését. Ha esetleg ezek után mégis kíváncsi arra, hogy “nem-színészként” hogyan szerepelek, hétfőn is lesz előadásunk.Este 7, Karinthy Színház.” – zárta posztját Árpa Attila.

Bagi Iván is hozzászólt

A poszthoz egyébként többen is hozzászóltak, Bagi Iván például ezt írta: “Alázatos, korrekt poszt. Gratulálok”

A Megasztár egykori döntőse is kommentelt

Árpa Attila bejegyzéséhez a Megasztár egykori felfedezettje, Bella Levente is hozzászólt, ő így fogalmazott: “Mostanában nagyon fontos mondatokat mond el az életről és a világunkról Cserhalmi György. Mindemellett egy isteni színművész. Viszont, hogy erre az elitista kiszólására miért volt szükség, azt nem igazán értem.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Árpa Attila, Cserhalmi György – Forrás: YouTube, TV2