A gödöllői Művészetek Házában Csodaliget lakói koncert várja a gyerkőcöket, vendég Gryllus Vilmos. Aquincumban római Tavaszünnep, Érden a Magyar Földrajzi Múzeumban Érdi Piknik, Ikladon német nemzetiségi majális, a Bókay kertben Európa Kapuja Fesztivál kínál egész napra fergeteges szórakozást. Szombat este a Gödöllői Királyi kastélyban Királyi jazz várja a világzene kedvelőit.

Csodaliget lakói Gödöllőn

A Művészetek Házában 10.30-tól a gyerekeké a terep: Csodaliget lakói címmel gyermekkoncert várja az aprónépet.

Itt lesz Gryllus Vilmos is

A mostani koncert különlegessége, hogy a gyermekzene legkiemelkedőbb zeneszerző-előadója, Gryllus Vilmos is ellátogat hozzánk, és megénekelteti a közönséget. Ezenkívül csatlakozik hozzánk egy 13 fős gyermekkórus is. (Szikrák+ Gyöngyhalász Művészeti Stúdió növendékei). Szóval egy színes, vidám, izgi délelőttöt ígérhetünk Nektek. Várunk Titeket, kicsiket nagyokat egyaránt – hív a gödöllői Művészetek Háza.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Családi koncert

Floralia római Tavaszünnep Aquincumban

Immár 31. alkalommal kerül megrendezésre Budapest egyik legrégebbi kulturális eseménye, a Floralia, amely a római hagyományokat felidézve kínál háromnapos feledhetetlen szórakozást a látogatók széles rétegének. A rendezvény helyszíne, az Aquincumi Múzeum Régészeti Parkja autentikus miliőt kölcsönöz a mára már fesztivállá nőtt eseménynek.

Háromnapos élmény az egész családnak

Klasszikus antik kulturális örökség

 A Floralia megfogható közelségbe hozza a klasszikus antikvitást és élményszerűen mutatja be római kori kulturális örökségünket, amely során a kísérleti régészet, élő történelem, zene- és táncművészet, színház és gasztronómia egymás mellett érvényesül.

Érdi Piknik a Magyar Földrajzi Múzeumban

Kóstolj bele ÉRDbe! Evés, ivás, zene, tánc, piknik hangulat! Légy részese a város nagy tavaszi kerti partijának! Mindenkit vár szeretettel Érd városa a Magyar Földrajzi Múzeumban.

Német nemzetiségi majális Ikladon

Nemzetiségi Majálist tartanak április 30-án 15:00 órától Ikladon, a Ráday téren. Mindenkit, kicsit és nagyot, időset és fiatalt sok szeretettel várnak!

Európa Kapuja Fesztivál a Bókay-kertben

A repülőtérnek köszönhetően a 18. kerület nemcsak a fő­város, az ország, de Európa kapuja is. Ezen a fesztiválon európai nemzetek és nemze­tiségek kultúráján keresztül mutatják be a kontinens sokszínűségét.

Különbözünk, de összetartozunk. Európa mi vagyunk!

Csúcskategóriás fellépők 2 színpadon, gasztronómia és kultúra, gyerekprogramok. Fellépnek többek közt: Romano Drom, Ricardo Fernandez del Moral, Szarka Tamás (Ghymes).

Király a jazzben, világzenei est Gödöllőn

A Gödöllői Királyi kastély Lovardája ad helyet a Balázs Elemér Group, Andrejszki Judit és Mizsei Zoltán közreműködésével megvalósuló világzenei estnek.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/muza