Nem indult jól a hétfő a 2. kerületben: csőtörés miatt áll a víz a Hűvösvölgyi úton. Komoly forgalmi torlódás alakult ki a környéken, már dolgoznak a hiba elhárításán.

Csőtörés a 2. kerületben

A 2. kerületi önkormányzat megerősítette a hírt, miszerint csőtörés miatt áll a víz a Hűvösvölgyi úton Budapesten. A csőtörés miatt a Kelemen László utca és Bognár utca kereszteződésében beszakadt az útpálya. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elárasztotta a víz az utat

A csőtörés hétfőn hajnalban történt, az utat elárasztó vízről egy videót is posztoltak a Facebookon:

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Dolgoznak az elhárításon

Információink szerint már dolgoznak a probléma elhárításán. A Hűvösvölgyi úton jelenleg korlátozott az autóforgalom, az önkormányzat tájékoztatása szerint a Kelemen László utca belváros felé vezető oldalán csak egy sáv járható.

Csőtörés a Budakeszi úton

Szeptember végén, csőtörés történt a Budakeszi út fővárosi szakaszán, Budakeszi út 73. szám előtt. Emiatt az út egy szakaszán csak félpályán lehetett közlekedni.

Napokig tartott a forgalmi dugó

Forrás: Facebook/Fővárosi Vízművek

Közlekedési káosz

A közlekedési káosz csak nehezen oldódott meg, mert javítani kellett az útburkolatot. A helyreállítás több napot vett igénybe, a megszokott forgalmi rend csak október elején állt helyre.

Alámosta a víz az út másik oldalát

„A munkagödör betemetése és aszfaltozása ugyan már a hét közepére elkészül, de a csősérülés következtében kifolyt víz alámosta és megrongálta az út másik oldalát is. Ennek javítását az erre közlekedők minél kisebb mértékű zavarása érekében hétvégére ütemeztük. A burkolat teljes helyreállításáig a forgalom továbbra is jelzőlámpás irányítás mellett halad a korábbi munkaterületnél” – állt a közleményükben.

Hömpölygött a víz Piliscsabán

Máig emlékezetes csőtörésről tudósított a Budapestkörnyéke.hu 2020 decemberében. Piliscsabán megadta magát egy magasnyomású vízcső, több házba is beömlött az utcán hömpölygő víz.

Házakat és az idősek otthonát is veszélyzteti

A Piliscsabai Polgárőr Egyesület rövid időn belül értesítette a vízműveket és a katasztrófavédelmet. A víz az idősek otthonát is veszélyeztette. Az utcához képest alacsonyabban fekvő telkekre, garázsokba is betört a víz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a csőtörésről készült videó

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív