Az Aldinál ismét magasabbra tették a lécet. Havi 1,2 milliót, vagyis nettó 800 ezret keresnek náluk azok a pályakezdő vezetők, akik több áruházért felelnek. Az eddigi A3-as Audijukat BMW-re cserélik. Szakirányú végzettséghez sem feltétlenül ragaszkodnak, a rátermettség az igazán fontos.

Három és félszer többet keresnek

Az 1,2 millió forintos bruttó bér 798 ezer forintos nettó fizetésnek felel meg, ha a jelentkezőnek nincs még eltartott gyermeke. Ez az összeg majdnem a 3,5 szerese az országos átlagbérnek, ami a legutóbbi mérések szerint 233 ezer forint Magyarországon – írja a G7.

Nagy terheltség

Az állás nem kis terheléssel és felelősséggel jár, hiszen a regionális vezetők 4-5 bolt üzletmenetét koordinálják,akár 150 dolgozó is tartozhat hozzájuk, és alapvetően nekik kell felelni azért, hogy a területen a lánc hozza az elvárt forgalmat. Témába vág: Elküldené a fenébe a Lidl, Aldi, Spar és a többi nemzetközi láncot Magyarországról a miniszter

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Felemelték a fizetéseket

Az Aldi napokban megtartott karriereseményén azzal rukkoltak elő, hogy a belépő szintű vezetői bért (a 9 hónapos betanulás után) bruttó 1,2 millió forint fölé emelték, az Audit pedig 3-as BMW-re cserélték. Sőt, míg korábban még alapelvárás volt, hogy a jelentkezők szakirányú felsőfokú végzettséget mutassanak fel, ma már ezt is enyhébben kezelik.

Munakerőhiány

A kiskereskedelmet évek óta sújtja a munkaerőhiány, a szektorban kulcsfontosságú lesz ennek a nehézségnek a kezelése. A diszkont modellben működő három német gyökerű multi, az Aldi, a piacvezető Lidl és a Penny Market abból a szempontból előnyben lehet, hogy Magyarországon az utóbbi években egyértelműen ennek az üzlettípusnak nő leginkább a népszerűsége.

A bolti dolgozók is többet keresnek

A bolti dolgozókért folyó versenyben a láncokhoz nem tartozó kis üzletek egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, mert bár a most bejelentett 1,2 millió forinton felüli kezdőfizetés természetesen csak a menedzserkarriert építőkre vonatkozik, az eladótérben dolgozók juttatásainál is előnyben vannak a nagy diszkontláncok. Ide kapcsolódik: Az Aldi mindenkit lenyom a fizetésekkel

Vészharang

Közben egyre többen kongatják a vészharangot amiatt, hogy öregszik és fogy a pedagógus társadalom. Ha nem történik sürgősen rendszerszintű, hatékony beavatkozás néhány év múlva nem lesz, aki tanítsa a jövő generációt. A bérek nem vonzó a tanári pálya, a kezdő fizetés nettó 170 ezer forint.

Nem lesz, aki foglalkozzon a gyerekekkel

A Pedagógusok Szakszervezete szerint az alacsony bérek miatt kevés a pedagógus az óvodákban, az általános iskolákban és a középiskolákban is. A pedagógushiány már nemcsak a hátrányos helyzetű településeken, de a fővárosban is jelen van, az egyik 11. kerületi általános iskolában például 24 tanító dolgozik és 9 állás betöltetlen.

Kiemelt kép: Illusztráció