Korrupciós cselekmény miatt tartóztattak le egy ügyvédet és két társát, akik a legfőbb ügyészre valótlanul hivatkozva 200 millió forintért ígértek enyhébb büntetést egy házaspárnak.

Több volt mint fontoskodás

2021 júniusában egy vállalkozó és alkalmazottja személyes találkozót kezdeményezett egy személlyel, aki ellen nyomozás folyt. Magukat hivatalos személynek kiadva felajánlották segítségüket.

200 millió kértek

A vállalkozó, aki hamisan állította magáról, hogy hivatalos személy, azt ígérte, ha fizetnek neki 200 millió forintot, letöltendő szabadságvesztés nélkül zárul a férfi és felesége elleni büntetőügy.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Polt Péterre hivatkoztak

A vállalkozó arra hivatkozott, hogy a legfőbb ügyész elintézi az ügyet, majd a férfi jelenlétében kihangosított telefonon beszélt egy, a legfőbb ügyész “jobbkezeként” megjelölt személlyel, aki garantálta, hogy az eljárás alatt állóknak nem kell börtönbe vonulnia.

Az ügyvéd is kavart

A gyanúsított többször találkozott egy ügyvéddel, aki szintén megerősítette, hogy a vállalkozó képes kedvezően befolyásolni a bíróság döntését, de ehhez védőként őt kell meghatalmazni a folyamatban lévő eljárásban.

Vesztegetés

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt nyomoz az ügyben, gyanúsítottként hallgatta ki a befolyásolásra alaptalanul hivatkozó embereket, és indítványozta letartóztatásukat.

Van, aki már beismerte

A vállalkozó már beismerte a bűncselekmény elkövetését, a Fővárosi Törvényszék pedig elrendelte három gyanúsított letartóztatását.

Az elfogásukról videó is készült

Egy ember azt hitte, hogy megúszhatja, de nem

A nyomozási bíró csak a – bűncselekmény elkövetését a bírósági ülésen beismerő – vállalkozó, valamint az ügyvéd letartóztatását rendelte el, míg az elkövetésben bűnsegédként részt vevő férfit szabadon bocsátotta. Az ügyészség azonban eredményesen fellebbezett és a Fővárosi Törvényszék elrendelte a harmadik gyanúsított letartóztatását is.

Folytatják

Az ügyben eddig négy gyanúsított kihallgatása történt meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Frissítés!

Az ügyben szereplő házaspár Lagzi Lajcsi volt, aki végül is segítette a rendőrség munkáját.

Fotónk illusztráció