Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt az egy hónapos felújítási munkák után, vasárnaptól újra fogad vonatokat a Nyugati pályaudvar. Azonban az öröm nem lehet felhőtlen, ugyanis a Mávinform oldalán nemrég közölték, hogy több munkálatot nem fejezett be időre a kivitelező, így vasárnap reggeltől a megszokotthoz képest kevesebb vonatot tud fogadni az állomás.

Kisebb kapacitás

A végleges átadásig kisebb kapacitással működik a pályaudvar, a vonatforgalmat is korlátozták a munkálatok mielőbbi befejezése érdekében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Szegedi InterCity-k

A Nyugati pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkeznek és onnan is indulnak Szeged felé minden óra 51-kor.

Lajosmizsei vonal

Az S21-es vonatok budapesti végállomása Kőbánya-Kispest.A Nyugati pályaudvarról az utasok a minden óra 23-kor Debrecen-Nyíregyháza felé induló IC-kel utazhatnak Kőbánya-Kispestig, az IC-k Kőbánya alsón is megállnak, ezen a szakaszon felármentesen vehetők igénybe. – Az S21-es vonatok átszállás után, kb. 10 perces késéssel indulnak Kőbánya-Kispestről Dabas, Lajosmizse felé.

Ceglédi vonal

A monori S50-es vonatok Kőbánya-Kispestre érkeznek és onnan indulnak Monor felé.- A Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti utazásra bármely vonat felármentesen vehető igénybe. A Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között rásegítő pótlóbuszok is közlekednek, a városba való gyorsabb eljutás érdekében az M3-as metrópótló vonalán lévő megállókban megállnak leszálló utas esetén. Alternatív eljutási lehetőség: a Budapest bérlettel rendelkező utasoknak az M3-as metrópótló Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között.

Ahol nincs változás

Az esztergomi és a szobi vonal közlekedésében nincs változás, az eredeti menetrend érvényes, 10-15 perces késésekre kell számítani. A veresegyházi vonalon a múlt keddi baleset helyreállítási munkái miatt ideiglenes menetrend érvényes.

Itt a MÁV posztja:

400 ezer ember

A Nyugati pályaudvar a Nyugati térrel együtt ma Budapest egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja. A különféle közlekedési módokat, az átutazókat és az átszállókat, a felszínen és a föld alatt utazókat egybeszámítva naponta több mint 400 ezer utas fordul meg itt.

Legforgalmasabb vasútállomás

A Nyugati pályaudvar Magyarország legforgalmasabb MÁV vasútállomása, emellett a Nyugati teret érinti a főváros legforgalmasabb metróvonala, a 3-as metró, és hazánk legforgalmasabb villamosvonala, a 4-6-os.

Történelmi csarnok

A pályaudvar átfogó megújításának és egy későbbi vasúti alagút tervével kompatibilis fejlesztésének első, de a vasúti kapacitás bővítéséhez még messze nem elégséges lépése volt a történelmi csarnok tetőszerkezetének régóta szükséges megújítása.

Jobb vonatközlekedés

Több, sűrűbb, gyorsabb, kevesebb átszállással továbbközlekedő vonatok, kisebb helyen – ez a stratégia lényege. A tervek szerint az agglomerációból vasúton ingázók száma így mintegy 80%-kal növelhető, a Budapesten belül vonatra szállók száma pedig megduplázható – közölte Vitézy Dávid még egy hónappal ezelőtt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Nyugati pályaudvar – Forrás: MÁV Facebook