Több mint 83 ezer kilométert tettek meg a Zsámbéki-medence iskolásai 3 hónap alatt. Mármint azok, akik csatlakoztak a „Lépéssel nyerhetsz” kihíváshoz. A nyertesek nemcsak egy egészségesebb élet felé vették az irányt, hanem díjaikat személyesen Czene Attila olimpiai bajnoktól vehették át Budakeszin, a Mamutfenyők árnyékában.

Lezárult a kihívás

Június 15-én éjfélkor véget ért az iskolások számára rendezett népszerű „Lépéssel nyerhetsz!” kihívás, melyben a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás illetékességi területén működő iskolák küzdöttek meg egymással. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szabadtéri testmozgás

A Budakörnyéki Egészségprogram a Magyar Szabadidősport Szövetséggel együttműködve az Európai Bizottság #BeActive kampány részeként azzal a céllal indította el a „Lépéssel nyerhetsz!” kihívást, hogy az iskolások körében népszerűsítse az örömteli, rendszeres szabadtéri testmozgást, elősegítse a gyermekek egészséges testsúlyát, és fejlessze az egészségtudatosságot. A kihívás 2021.március 1. – július 1. közötti időszakban zajlott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Díjkiosztó a Mamutfenyők alatt

83 ezer kilométer

A tanintézményi kihíváshoz a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás  illetékességi területén működő iskolák közül 10 tanintézmény csatlakozott. Az iskolai kihívásban 430-an vettek részt, összesen 83 240 km-t megtéve a kihívás ideje alatt. A díjátadót szerda délután Budakeszin, a Mamutfenyőknél tartották. EZT IS OLVASD EL: Budakeszi mamutfenyői egy 10 emeletes panelnél is magasabbak, fantasztikus kirándulóhely hétvégére

Vendégek

Az eseményen részt vett Horváth Ildikó, az egészségügyért felelős államtitkár, Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója, Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere és Czene Attila olimpiai bajnok, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke.

Budakeszi polgármestere, Győri Ottilia igazi háziasszonyként kínálta sütivel az átadó után a vendégeket

Czene Attila, Olimpiai bajnok és Győri Ottilia Budakeszi polgármestere

Szerencsések a Zsámbéki-medencében élők

„Mi budakesziek, és a Zsámbéki-medencében élők mind szerencsések vagyunk, hiszen csodálatos környezet vesz körül bennünket. Most is itt állunk az erdő szélén, mellettünk egyik büszkeségünk: a Mamutfenyők” – mondta Győri Ottilia nyitóbeszédében.  

Törődjünk egészségünkkel

A polgármester mindenkit arra bíztatott, hogy „törődjünk az egészségünkkel, tegyünk érte, mindannyiunk érdekében! Azok, akik letöltötték a Lépéssel nyerhetsz kihíváshoz szükséges mobil applikációt, hoztak egy fontos döntést az egészségükért”.

Jól érezte magát az olimpiai bajnok is

Czene Attila, olimpiai bajnok és Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere

A budajenőiek nyertek

Az első helyet a Budajenői Általános Iskola szerezte meg, a másodikak lettek a Perbáli Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola, a harmadik helyezett pedig a Pátyi Bocskai István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapata lett.

77 millió lépés

A „Lépéssel nyerhetsz!” kihívás a felnőtt lakosságot is megszólította. 375 személy kapcsolódott be a kihívásba, a résztvevők összesen közel 77 millió lépést tettek meg! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere és Czene Attila, olimpiai bajnok