A világhírű Széchenyi- és Semmelweis-díjas biokémikusnak üzent egy dallal a Facebook-oldalán Koncz Zsuzsa. Az énekesnő egy olyan dalt választott Karikó Katalinnak, amelyet Zoránnal adott elő.

Neki küldte a dalt

„Karikó Katalinnak (Kati Karikónak) kerestem elő ezt a felvételt. Neki küldöm tisztelettel és szeretettel, és persze mindenki másnak, aki kedveli ezt a duettet Zoránnal” – írta bejegyzésében Koncz Zsuzsa, aki az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztőjének szánt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az Osztálykirándulást választotta

Az énekesnő a legfrissebb posztjában az Osztálykirándulás című dalt választotta, amelyet a bejegyzésében megosztott felvételen Sztevanovity Zoránnal és Presser Gáborral adott elő.

Ezt a dalt küldte a biokémikusnak

Meg is érkezett a válasz

Nem telt el sok idő a bejegyzés publikálása óta, de Karikó Katalin már válaszolt is a kedves gesztusra: “Nagyon szépen köszönöm, kedves Zsuzsa. Csodálatosak vagytok, mint mindig. A meghatottságtól potyognak a könnyeim” – írta.

Zorán a kedvence

Mint írtunk róla, az mRNS-alapú vakcinák szülőanyja gyerekkora óta nagy rajongója Zoránnak, akivel Kadarkai Endre Világtalálkozó című rádióműsorában találkozhatott életében először. A beszélgetés mindkettejük számára emlékezetes volt, hiszen a biokémikusnak nagy kedvence Zorán, míg az énekes annak örült, hogy Karikó kapcsán megemlítették a nevét egy külföldi lapban.

Ő adta neki az erőt

Karikó Katalin a beszélgetés során elárulta, hogy Zorántól mindig is a Gyémánt és arany című száma volt a kedvence, ugyanis az iskolai évei alatt ezt hallgatta, amikor valami miatt el volt keseredve. Ez a dal adott neki erőt, az Ezek a fiatalok című lemezt pedig még Amerikába is magával vitte 1985-ben.

Zoránt hallgatott a nehéz helyzetekben

“A kísérletek jól mentek, csak néhányszor megszűnt az állásom, nem is olyan kellemes körülmények között. Amerikában egyszer kitoloncolás tárgyává is váltam, amikor megtudta a főnököm, hogy egy más egyetemről kaptam ajánlatot és oda akarok menni” – mesélte Karikó Katalin, és hozzátette, hogy az ehhez hasonló csalódásoknál sokat segített neki egy-egy Zorán-dal.

Zorán is megkapta a figyelmet

Karikó Katalin azt is elmesélte, hogy korábban a New York-i székhelyű Lifestyle magazinnak adott interjút, amelyben már elárulta, hogy imádja a Zorán-dalokat. A külföldi cikket át is küldte Zoránnak az egyik barátja, ami nagyon jól esett neki, mert még a legszebb álmaimban sem mert arra gondolni, hogy a neve megjelenik egy amerikai lapban.

Nem vágyik a hírnévre

A beszélgetés közben Karikó Katalin azt is mondta, hogy meglepte a hirtelen rázúduló figyelem, és az, hogy most mindenki tőle kér interjút. Próbálja a tudóstársait is a figyelem középpontjába irányítani, akiktől ő maga is rengeteg tanult, illetve akikkel együtt dolgozott. Elmesélte azt is, hogy odafigyel arra, hogyan osztja be az idejét, és csak arra koncentrál, amin tud is változtatni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a videóból