Schadl Györgyék miatt lett földönfutó Damu Roland árvájának a gyámja. Katalin egyik otthonát bukta el a másik után, olyan adósságok miatt, amik szerintük nem is léteznek vagy már jó pár évvel ezelőtt törlesztve lettek.

Schadl György irodája intézte

A család semmi jóra nem számíthatott, ugyanis az ügyükben Schadl Györgyék irodája járt el, Schadl György pedig mint ismert jelenleg is letartóztatásban van, egyebek között Bíró Ica otthonának vitatott árverezését is ő intézte. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Damu Roland lányának gyámja is érintett

Amint arról korábban a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt a Magyar Bírósági Kamara egykori elnökét súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják, ebben a cikkünkben részletesen írtunk az esetekről. Schadl Györgyék miatt pedig rengetegen kerültek bajba: Bíró Icán túl a Jóban Rosszban koronavírus miatt elhunyt sztárjának lányáék is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Rengeteg teher

Az árvát Damu Roland volt párjának, a kislány édesanyjának a testvére neveli. A gyám, Katalin gyakorlatilag összeroppant a rengeteg teher alatt, ami egyáltalán nem is csoda, ugyanis már két házat árvereztek el a fejük fölül, írja a Blikk. Továbbá a kocsijukat is elvitték, Katalin állítása szerint azonban ez olyan tartozások miatt történt, amik már vagy a lakás elárverezése után keletkeztek, vagy pedig már törlesztették őket.

Több házat is elárvereztek

„Először a budapesti otthonomat vitték a végrehajtók egy telefonszámla-tartozás miatt, pedig már nem is az én nevemen volt a készülék. Az érdi házban előbb az édesanyám lakott, majd Edina Rolanddal. A tartozás 111 ezer forint volt, és noha van arról szerződésem, hogy a keletkezésekor nem az én nevemen volt, mégis az én budapesti lakásomra terhelték, amit el is árvereztek 2017 áprilisában.”

Mondvacsinált okok

„Addig is többször próbálkoztak végrehajtást bejegyeztetni az ingatlanra, hol a közös költség, hol távhőtartozás jogcímen, de rendelkezem nullás igazolásokkal a kérdéses időszakokra” – mondta a Blikknek Katalin, aki hozzátette: Később az érdi házat is elárverezték.

Nehéz helyzet

Katalin jelenleg egyáltalán nincs könnyű helyzetben, ugyanis, ha mindez nem volna elegendő nemrégiben kapott a nyugdíjfolyósítótól egy értesítést, hogy januártól a rokkantnyugdíja 33 százalékát megvonják egy távhő-számlatartozás miatt. Katalin küldött a jegyzőnek egy nullás igazolást, hogy nincs tartozása, azonban nem vették ezt figyelembe, még visszajelzést sem kapott.

Két gyermekről gondoskodik

Az asszony ezek miatt egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül, hiszen Damu Roland lánya mellett, a saját gyermekéről is gondoskodnia kell, ám egyelőre nem látja a kiutat. Az asszonyt és a színész árváját most Katalin volt férje fogadta be, továbbá a rokonok és a barátok próbálnak nekik segíteni.

Nincs pénze

„Nekem nincs pénzem drága ügyvédekre, mindig csak fizetek és tűröm, hogy vigyék mindenem” – mondta könnyek között a lapnak Katalin, majd hozzátette: „Nem azért építettem fel az életem, hogy mondvacsinált okokkal elvegyék, ami enyém” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Damu Roland – Forrás: TV2