Damu Rolandhoz hasonlóan, édesanyja is koronavírus miatt halt meg hétfőn. Ica néni már nem érte meg fia temetését, a színészt ugyanis még mindig nem helyezték örök nyugalomra.

Hétfőn halt meg

Damu Roland édesanyja már régóta betegeskedett, ám néhány nappal ezelőtt még semmi sem utalt a tragédiára. A múlt héten még otthon volt, kedélyesen beszélgetett a szeretteivel, ám amikor rosszul lett, azonnal kórházba került és hiába került lélegeztetőgépre, szervezete feladta a küzdelmet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Néhány nap alatt vitte el a vírus

„Sajnos, néhány nap alatt elvitte őt is a Covid, nem tudták már megmenteni, pedig úgy tudom, ő is be volt oltva, csakúgy mint Roland”–  mondta a Blikknek az egyik családtag.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Műtüdős kezelést kapott

Damu Roland novemberben kapta el a vírust, otthon gyógyult, de amikor nagyon súlyos állapotba került, akkor hívott mentőt. A kórházban szinte azonnal lélegeztetőgépre tették, majd műtüdős kezelést kapott.

Húzódik a temetése

Sajnos a szervezete mégsem tudott megbirkózni a vírussal, december 17-én halt meg. A színész temetése immár másfél hónapja húzódik, hamarosan azonban végre eltemethetik.

Botrány lett a temetésből

Damu Roland halála után a családban igazi háború robbant ki. A koronavírus szövődményei miatt elhunyt színész gyászszertartását nagynénje, Éva és legjobb barátja, Zsolt szervezte volna, ám az asszony a saját kezébe vette az ügyintézést.

Szüleit kitiltotta a temetésről

A színész nagynénje azt mondta, hogy Roland még a kórházi kezelése előtt azt kérte, hogy szülei ne legyenek ott a temetésén.

Apja szervezi a temetést

Most azonban mégis édesapja szervezi a temetést. „Nagyon örülök neki, hogy végül mégis mi szervezhetjük a fiam búcsúztatását, már ha lehet egy ilyen helyzetben egyáltalán örömről beszélni…Úgy érzem, végre győzött az igazság és a jog, megadhatom a végtisztességet a fiamnak” – mondta a lapnak Damu Roland édesapja.

Bárki részt vehet a búcsúztatón

A temetés egyébként Budapesten lesz. A gyászszertartáson bárki részt vehet, aki ismerte és szerette a színészt. Éppen ezért egy biztonsági szolgálat gondoskodik majd arról, hogy a gyászolók méltósággal búcsúzhassanak és csak azok léphessenek be a sírkertbe, akik regisztrálnak a ceremóniára. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Damu Roland