A Várkert Moziban David Bowie életműve tárul fel szemünk előtt. Az Uránai színpadán Barabás Lőrinc és zenésztársai kínálnak kellemes esti szórakozást, a TÉR 12-ben a „Nélküled” igazi magyar történet gondolodtat el. A Bartókon csoki- és borkóstoló az ínyenceknek, a Godot Galériában Hajgató Terézia „Székfoglaló” kiállítása a festészet szerelmeseinek.

David Bowie arcai a Várkert Moziban

A David Bowie Archívummal együttműködésben megvalósult kiállítás záró tárlatvezetéséről készült filmben a kurátorok, Vicky Broackes, Geoffrey Marsh Bowie rendkívül gazdag életművét dalszövegek eredeti kéziratai, személyes tárgyak, eredeti kosztümök és hangszerek, archív fotók, videók és albumborítók segítségével tárják fel a nézők előtt.

Személyes tárgyak és dalszövegek kéziratai is

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Betekintés a popkulturális ikon életébe

A tárlatvezetés közben Bowie egykori művésztársai, többek között Kansai Yamamoto, a legendás japán divattervező és Jarvis Cocker, a Pulp együttes frontembere és kilencvenes évek britpop mozgalmának egyik kultfigurája is megszólalnak, mélyebb betekintést engedve a kreatív zseni és popkulturális ikon művészetébe a Várkert Moziban.

Barabás Lőrinc quartet az Uránia színpadon

Élő koncert az Uránia színpadán: Barabás Lőrinc – trombita, Premecz Mátyás – billentyűk, Ajtai Péter – nagybőgő, Klausz Ádám – dobok kínál fergeteges estét.

Crossover Uránia

Nélküled a TÉR 12-ben

Solymos Tamás Nélküled című írása egy történelmi, önismereti kalauz. Egy igazi Magyar történet. Mit jelent egyáltalán az, hogy Magyar? Mi a Magyar? Ki a Magyar? Történelmünk, hitünk, hazaszeretetünk, panaszaink? Kinek mi?

Bandi – Béres Miklós, FejbenRomán – Domokos Zsolt

Édes csábítás – csokoládék és borok bűvöletében a DiVinoban a Bartókon

Az ünnepek közeledtével egy izgalmas csokoládé- és borkóstolásra invitálnak a Divinoba, ahol elmélyedhetünk a bean-to-bar csokoládék és különleges borok párosításának rejtelmeiben, illetve megismerhetjük sokoldalú ízvilágukat.

Székfoglaló a Godot Galériában

Hajgató Terézia festőművész önálló kiállítása kerül bemutatásra a Godot Labor négy emeletén. A több éves alkotói periódus eredményeként született festmények az Elveszett Mimikri sorozat legfrissebb darabjai, ahol a látszólag csendéletnek tűnő alkotások antropomorf székportrékká lényegülnek át.

Hajgató Terézia festményei


 Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/varkertbazar