Az útvonal az M7-es autópályát is keresztezi, olyan útvonal, amit az autóból sokat látunk, de nem ismerjük a szépséges részleteit. Most LenenDuna néven az egykori érdi lőtértől a levenduláson át egészen a Dunáig barangolhatnak majd 15 kilométer hosszan a természet szerelmesei.

A napokban Tetlák Örs érdi alpolgármester, Fehérné Tölgyesi Ibolya helyi főépítész és Korsós Mónika városépítész, valamint az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület elnöke, Palkó Zsolt bejárta a túraút lehetséges nyomvonalát.

Mint azt az alpolgármestertől megtudtuk, a cél az, hogy összefüggő túraútvonalon lehessen eljutni a parkvárosi lőtértől egészen a Beliczay-szigetig. „Két tanösvényt szeretnénk ezzel összekötni, a már létező Beliczay-szigetit és a most kijelölendőt, amely a volt lőtértől, az Esztergályos utcától indul.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A túraútvonal tehát adott, sőt később akár a biatorbágyi erdő felé vezető túraútvonalba is be lehet kötni. Így akár a Buda környékén túrázók is megismerhetnék alaposabban Érdet és a város látnivalóit.

A LevenDuna most kijelölésre kerülő szakasza az egykori lőtértől a levenduláson és a Fundoklia-völgyön át vezet majd a Tárnoki út végén kialakítandó szikkasztóig, majd onnan a Bíbic utcán keresztül egészen a Dunáig, a Beliczay-szigethez.

Tetlák Örs szerint később a Papi földekkel is érdemes lenne összekötni ezt a látványos útvonalat. Természetesen a kirándulni vágyóknak nem kell erre várniuk, már most is nyugodtan nekivághatnak a város legszebb természeti kincseit összekötő túrának a Duna-parttól a levendulásig és vissza, a LevenDunán – írja az Érdmost.hu

Fundoklia-völgy: Szemétlerakó helyett a természet kincstára lett

A furcsa hangzású völgyecskét Érd nyugati részén kell keresni. A nyolcvanas években nem sokon múlott, hogy nem a főváros szeméttelepe lett belőle, de megmentették és mára…A teljes cikket ide kattintva éred el

Fotók: Fundoklia-völgy Érden – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu