Úgy tűnik, Sz. Szilárd egy időzített bomba volt. Kiderült, hogy egy nyolcvan éves, amputált lábú asszony ajtaját törte be, s sikerült is bejutnia a lakásba. Azt nem tudni, ott mit csinált a zsaruk megérkezéséig.

Sokáig helyszíneltek

Péntek délután fél kettőkor oldották fel a rendőrségi zárat abban a társasházban, ahol csütörtök éjszaka meggyilkoltak egy rendőrt. A Blikknek név nélkül több szomszéd is nyilatkozott az elkövetőről. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ebben a házban történt a gyilkosság

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Egy apróságon is képes volt kiborulni

Mint kiderült, nem a tegnap esti volt az első balhé, a lakók szerint a „gyúrós” ffiataltól a különféle kábítószerek sem álltak távol. Elmondásuk szerint Sz. Szilárd kötekedő alak, akit már azzal ki lehetett hozni a sodrából, ha valaki húst kezdett klopfolni, vagy éppen beszélgetett az ablak alatt.

Démonok támadása

Egy a házban lakó szomszéd elárulta, hogy az idős hölgyhöz már korábban is bedörömbölt Sz. Szilárd, mert állítása szerint hangokat hallott odabentről és „segíteni akart”. Az egyik szomszéd szerint a férfi az egész házon végigdörömbölt, mert azt hitte, hogy támadnak a „démonok”.

Nem tudni, mit csinált a lakásban

Utóbbi is feltehetően amiatt volt, mert a férfi kábítószert fogyasztott, s emiatt tévképzetei lettek. A közvetlenül felette lakó idős hölgyhöz is azért akart betörni, mert úgy vélte, odabent démonok vannak. Azt továbbra sem tudni, mi történt addig, ameddig a rendőrök nem értek ki. Az érintettet is szerette volna a lap megszólaltatni, azonban ő a rendőrök kérésére nem nyitott ajtót az újságíróknak.

Nem tudni, drogozott-e

Sz. Szilárd egy nyolcvan év feletti, amputált lábú, önmaga ellátására képtelen hölgyhöz tört be az este. Végül sikerült bejutnia a lakásba. A néni állítólag jól van a történtek után. A rendőrség azt egyelőre nem erősítette meg, hogy kábítószer hatása alatt állt-e az elkövető.

Egyelőre hallgat

A 24.hu érdeklődésére a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta, a hivatalos személy és több ember sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsított elkövető nem tett vallomást, s a gyanúsítást is megpanaszolta.

Bilincselés közben támadt

A helyszínre három rendőr érkezett, majd a társasház folyosóján elkezdték megbilincselni. Ekkor támadt rá az intézkedő rendőrökre, ütésekkel és rúgásokkal szerette volna megakadályozni, hogy előállítsák a kapitányságra.

A szívét érte a döfés

Ekkor vette elő a kését, hogy az egyenruhásokkal végezzen, s mindhármukat megsebezte. A 29 éves Baumann Pétert a szívénél érte a döfés, s olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem lehetett megmenteni az életét.

A villamosmegállóban lőtték lábon

Az egyik társát combon szúrták, a harmadik rendőr pedig a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést. Az utcára menekülő ámokfutót végül az egyik megsérült rendőr lábon lőtte, majd elfogták. Előtte többször felszólították arra, hogy álljon meg, de ő el akart menekülni.

Azt mondta, önvédelem volt

A Borsnak az egyik szemtanú azt mondta, az elkövető nem tudta, hogy rendőrökkel van dolga, mivel segítségért kiabált és azt ordította, hívjanak rendőrt. Később azt mondta, muszáj volt megszúrnia, s csak önvédelemből cselekedett.

Megrázta, amikor meghalt a kutyája

Mint a szomszéd elmondásából kiderült, egyszer találkoztak a közös udvaron, egy kutyasétáltatás közben. Sz. Szilárd azt mondta, neki is volt régen kutyája és mély lelki sérülést okozott számára, amikor meghalt. Azóta nincs kutyája. Erről beszéltek 15-20 percen keresztül. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

“Nagyon szerethető és szakmailag is felkészült kollégát veszítettünk el” – hősi halottnak nyilvánítják a meggyilkolt rendőrt, videón a tettes elfogása

(Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán.)