Jogerősen is súlyos büntetésre számíthat az a dél-koreai férfi, aki zsákba kényszerített, majd targoncával akart agyonnyomatni egy munkást egy komáromi akkugyár építésén négy évvel ezelőtt. A takarító csak azért nem halt meg mert a targoncás meghallotta, hogy fájdalmában üvölt a zsákban. A megsérült munkás lebénult deréktól lefelé.

Viccből utasította

2020 májusában a komáromi akkumulátorgyárban egy vezető beosztású dél-koreai férfi, a vallomása szerint viccből, arra utasította mongol beosztottját, hogy szedje össze a szemetet a csarnokban, majd másszon bele az egyik zsákba.A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Betolta a zsákba

A dél-koreai férfi csoportvezetőként, a mongol férfi takarítóként dolgozott a komáromi telephelyen. A dolgozó nem akart a zsákba lépni, de a főnöke betolta őt, majd intett a csarnokban munkát végző targoncásnak, hogy menjen oda a targoncával, és nyomja össze a körülbelül másfél méter magas fóliazsákot.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Lebénult

A targoncát vezető férfi nem tudott arról, hogy a zsákban egy ember tartózkodik, ezért a targonca villáival megkezdte a zsák összelapítását, majd a takarító kiabálására abbahagyta a műveletet. A dél-koreai férfi és egy másik férfi ekkor kiszabadította sérült férfit a takarófóliából, a targoncát vezető férfi pedig telefonon értesítette a mentőket. A bűncselekmény következtében a takarító lábai lebénultak.

Meg is halhatott volna

A fejet, hátat, derekat ért és a targonca villájával kifejtett nagy erejű nyomás figyelembevételével a bántalmazás módja alkalmas volt életveszélyt, vagy halált okozó sérülés okozására.

Megszökött

A dél-koreai állampolgárságú férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, és azt állította a gyanúsítotti kihallgatása során, hogy csak viccelődött, és úgy tudta, hogy a férfi nem volt már benne a zsákban akkor, amikor ő odahívta a targoncást. A férfi Dél-Koreába szökött a kihallgatása után.

8 év börtön

A Tatabányai Törvényszék nyolc év börtönre ítélte az emberölési kísérlettel vádolt külföldi férfit februárban, és 10 évre kiutasította Magyarországról. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a terhelt védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását kérte. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: ezzel a targoncával nyomta össze a munkást – Forrás: ugyeszseg.hu