Harmadik támadására készülhetett a csepeli szatír, amikor elfogták – mesélték azok a polgárőrök, akik felismerték és elkapták a 32 éves férfit, aki két kislányt is zaklatott Csepelen néhány hete. A férfi fojtogatott és késsel fenyegetett egy férfi egy 13 éves kislányt egy csepeli panelház liftjében még március végén, és mint kiderült, nem ő volt az egyetlen áldozata aznap.

Fojtogatott és fenyegetett

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a férfi március 20-án délután követett egy 13 éves lányt egy csepeli társasház liftjébe. A lift elindulása után kézzel felfeszítette a felvonó ajtaját, hogy a lift megálljon. Ezt követően kérdezgetni kezdte a megrémült gyermeket, majd megfenyegette, hogy ha nem mutatja meg a bugyiját, megszurkálja őt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elmenekült

A lány ezt nem tette meg, ezért a férfi megragadta a torkát és továbbra is késeléssel fenyegette őt. Amikor a gyanúsított engedett a szorításon, a gyermek azonnal segítségért kiabált, és megnyomta a lift segélyhívó gombját. Amint a felvonó ajtaja kinyílt, a lány elmenekült.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy lépcsőházba is bement

A férfi nem sokkal később bement egy 12 éves lány után az egyik csepeli társasház lépcsőházába, és „nemi vágyának felkeltése” céljából a sértettet hátulról fogdosta. A lánynak sikerült felfutnia a lépcsőn, ahova a férfi már nem követte.

Összefüggéstelenül beszélt

A csepeli szatírt végül polgárőrök fogták el, akik most az RTL Híradónak mesélték el ennek részleteit. „Nem ellenkezett, igazából csak összefüggéstelenül az adrenalintól beszélt összevissza” – emlékezett vissza Kovács Krisztián, a Dél-csepeli Polgárőrség elnöke arra, hogyan ért véget a csepeli szatír utáni hajtóvadászat néhány hete Budapesten.

A hajáról ismerték fel

A polgárőrpáros 8 órával a kislányok elleni támadássorozat után, egy parkolóban talált rá a 32 éves férfira. Az egyik támadás helyszínén készült kamerafelvétel alapján próbálták azonosítani. Addigra más ruha és cipő volt rajta, az egyetlen hasonlóság a frizurája volt.

Gyanúsan viselkedett

„Figyelmesek lettünk egy fiatalemberre, aki egy lány mögött haladt kb. olyan 30-40 méterrel, és gyanúsan viselkedik, forgatja a fejét, telefonjával úgy csinált, mintha telefonálna, de a kollégám észrevette, hogy nem villant fel a telefonja, amikor elemelte a fülétől, tehát valószínűleg nem volt hívásban” – mondta Kovács Krisztián a Híradónak.

Követett egy lányt

A polgárőrök előbb a lányt szólították meg, aki elmondta, hogy együtt szállt le a férfival a buszról, és azóta, nagyjából 2-3 perce követte őt. Azt is mondta, még soha nem látta a környéken. Amikor hátrébb mentek volna, hogy a férfit is kikérdezzék, ő eltűnt a szupermarket mellett. Az épület mögött érték utol.

Menekülni kezdett előlük

„Ahogy megálltam az autóval, a társam ugye kiszállt, próbálta intézkedés alá vonni, és gyakorlatilag ahogy köszöntötte, abban a másodpercben elkezdett menekülni előlünk. Ezt követően én is elkezdtem utánuk futni, az autót hátrahagytuk” – folytatták a polgárőrök.

Járőri segítséget is kértek

„A társam, Krisztián rádión ismertette a tevékenységi központtal a pontos pozíciónkat és helyzetünket, hogy merre tartunk, és mindenféleképpen járőri segítséget kérünk” – mondta Bánrévi Gábor, aki szintén polgárőr és aznap éppen Kovács Krisztiánnal járőrözött. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció