Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt két tizenéves fiatal 2020 nyarán lopott bevásárlókocsit fektetett budapesti vasúti sínekre, veszélynek kitéve a vasúti közlekedést, emiatt vádat emelt ellenük az illetékes ügyészség – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön.

A sínekre tolták

A vádirat szerint a két fiú 2020 augusztusában az egyik éjjel eltolt egy bevásárlókocsit egy 18. kerületi bevásárlóközponttól a közeli vasúti sínekhez. Az elkövetéskor 14 és 15 éves fiatalok a kocsit felfordították és a sínekre helyezték, majd végignézték, hogy az ott haladó egyik vonatszerelvény elsodorja azt – közölték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Újabb kocsit loptak

Három nappal később, a hajnali órákban egy másik kocsit is eltoltak a bevásárlóközponttól, és megismételték az akadályállítást. Ekkor az érkező vonat gyorsfékezés után nekiütközött a bevásárlókocsinak és elsodorta azt. A srácok egyébként korábban bevallották, videóra is vették az egészet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Összetört bevásárlókocsi

Súlyos kár

A mozdonyban másfél millió forintot meghaladó kárt keletkezett, de megállás után tovább tudott közlekedni, közölte közleményében az ügyészség.

Fotón a megrongált vonat:

Hulladékgyűjtő

Hozzátették, hogy alig egy órával később az egyik fiú – már társa nélkül – egy hulladékgyűjtő edényt tett a sínekre, és végignézte, ahogy az érkező vonat nekiütközik.

Veszély

A Budapesti 1. és 12. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a két fiút társtettesként elkövetett több rendbeli közlekedés biztonsága elleni bűntettel, valamint rongálás bűntettével és vétségével vádolja, és – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett – fiatalkorúak fogházbüntetésének kiszabását indítványozza.

Jóvátétel

A próbaidő alatt a fiúk pártfogó felügyelet alatt állnak, és a vádhatóság kezdeményezésére részt kell venniük személyiségfejlesztő, illetve közösségi jóvátételi, a sérelem okozását tudatosító programban – áll a közleményben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A megrongált vonat – Forrás: ügyészség