Meglepő rendőrségi akció történt pénteken Csepelen. A TEK munkatársai és más rendőri egységek csaptak le a csepeli Károli Gáspár utcában két kocsira és utasaikra kora este, hat óra körül. Olyan gyorsan történt minden, hogy a környéken élők közül sem mindenki vette észre a váratlan akciót.

Gyorsan történt minden

Hirtelen megjelentek a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) egységei Csepelen a Károli Gáspár utcában és azonnal blokkolták két autó mozgását, a bennük ülőket pedig határozottan felszólították, hogy szálljanak ki. Az akció olyan gyorsan történt, hogy több környéken élő észre sem vette az egészet. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Móri mészárlás

A Blikk információi szerint egy középkorú férfit vettek őrizetbe, aki nem más, mint a 48 éves K. Ede, a móri mészárlás ügyében elítélt, majd felmentett, de más bűnügyek miatt végül 18 évre ítélt férfi, aki négy évvel ezelőtt, 2020-ban szabadult.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megerősítette a rendőrség

A lap érdeklődött a rendőrségnél. A hatóság az akció tényét megerősítették, de a személyekről nem nyilatkoztak. Így fogalmazott a rendőrség: “Május 17-én este Budapest, 21. kerületben, a Károli Gáspár utcában a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a Terrorelhárítási Központ és a KR munkatársainak a támogatásával egy folyamatban lévő büntetőeljárásban elfogott egy 48 éves budapesti férfit, akit előállítását követően lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatott ki, majd bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatását. A nyomozás jelenlegi szakaszában nem áll módunkban az ügyről bővebb tájékoztatást adni” – írták.

Munkaerőpiacra vágyott

Négy évvel ezelőtt, K. Ede szabadulásakor írtuk, hogy édesanyja, kedvenc ételével várta haza a börtönből K. Edét. A férfi 18 év után szabadult és elmondása szerint minél hamarabb szeretne visszatérni a munkaerőpiacra. Úgy tűnik ez nem nagyon sikerült, ha ismét a rácsok mögött van.

Mellé lőtt az ügyvéd is

Akkor K. Ede ügyvéde így fogalmazott: „Biztos vagyok benne, hogy védencem teljesen leszámolt régi, bűnöző életvitelével. Szerencsére a rácsok mögött sem hagyta el magát, edzett, és amennyire tudott, egészségesen táplálkozott, tudatosan készült a szabad életre. A szabadulás után azt mondta nekem, hogy nagyon szeretne minél hamarabb munkát találni, de csakis olyat, ahol esélye sincs, hogy bárkivel konfliktusba keveredjen. Leszögezte, hogy például biztonsági őr biztosan nem lesz. A koronavírus miatt nem tudott leérettségizni, de ezt hamar pótolja, aztán irány a munkakeresés” –  mondta akkor K. Ede ügyvédje, dr. Dezső Antal. Úgy tűnik ez a négy évvel ezelőtti jövőkép nem jött össze. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció