Ha rendszeresen dolgozol home office-ban – márpedig a covid járvány kitörése óta egyre többen tesznek így –, gyorsan kényelmetlenné válhatnak az olyan félmegoldások, mint az étkezőasztalnál ülés, vagy laptoppal az öledben kanapén dolgozás. Ha az otthoni munkavégzés tartós, és van elég hely, érdemes valami végleges megoldást kialakítani arra, hogy otthon is kényelmesen végezhesd a munkádat. Ilyen lehet egy dolgozószoba.

Irodai környezet, de mégsem

A dolgozószoba nagyon sok lehetőséget rejt magában. Ha bejársz egy irodába dolgozni, akkor adott a környezet – mindegy, tetszik-e vagy nem, itt kell hatékonynak lenned. Otthon azonban kialakíthatsz igazán inspiráló környezetet magadnak. Persze az olyan klasszik bútorok, mint az irodai szekrény, vagy az íróasztal, kelleni fognak, de azért megvannak az eszközeid arra, hogy otthonossá varázsold a dolgozószobát is.

A dekorációra nem sok időt szoktak vesztegetni egy irodában, pedig érdemes: a kellemes környezet inspirálóan hat az emberre, és garantáltan jobban fog menni a munka egy hangulatos dolgozószobában, mint egy sivár, befejezetlennek ható, szinte üres helyiségben. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen tapéták közül választod ki a befutót, vannak-e képek a falon, függöny az ablakon stb. Ezek a részletek segítenek abban, hogy jól érezd magad az otthoni irodádban. Gondolj bele, mennyi kedved lenne dolgozni, ha egy szinte üres helyiségbe lépnél be reggelente, ahol van egy szekrény, egy asztal, meg egy szék – már a gondolat is lelombozó, ugye? Nos, ezért kell a dekoráció a dolgozószobába is!

Okos megoldások

Az otthoni irodát érdemes nemcsak szép, hanem praktikus bútorokkal is felszerelni, főleg akkor, ha viszonylag kis helyiség áll rendelkezésedre. Figyelj például arra, hogy az íróasztalnak is legyenek tárolói, a csupasz falakra nyugodtan tegyél polcokat – ide könyvek, de akár dísztárgyak is rakhatók. A https://www.furnio.hu/ oldalon minden megtalálhatsz, amire szükséged lesz.

A világítás szintén lényeges, mert a nem megfelelő fényviszonyok nagyon igénybe tudják venni a szemet a munka során. Otthon szerencsére minden hozzád alkalmazkodik, ezért olyan irodai környezetet teremthetsz magadnak, ami igazán komfortos számodra!

A fotó forrása: Michal Urbanek / Shutterstock.com

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!