Meghalt a Megasztár első szériájának versenyzője. Kandech Evelyn Tóth Verával és Oláh Ibolyával versenyzett a TV2 tehetségkutatójában. Evelyn évek óta súlyos betegségben szenvedett.

Meghalt a Megasztár versenyzője

37 éves korában meghalt Kandech Evelyne, a Megasztár első szériájának versenyzője. A tragikus hírt Tóth Vera közölte közösségi oldalán. Úgy tudjuk, Evelyne évek óta gyógythatatlan betegségben szenvedett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így búcsúzik tőle Tóth Vera

„Drága Evelyne…Énekeld tovább az angyalokkal a Csillagdalt…Nyugodjék békében örökké lázadó lelked…Kandech Evelyne élt 37 évet. Döbbenet.” – írta posztjában Vera.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A zene volt az élete

Kandech Evelyne 1984-ben született, édesapja Sierra Leone-i. Ének-zene tagozatos általános iskolába járt, gyerekként kórusokban énekelt, csellón tanult játszani. A középiskola után a Pécsi Tudományegyetem teológia szakára nyert felvételt.

4. helyen végzett

Evelyne 2003-ban Pécsről indult, Tóth Verával együtt a Megasztár első szériájában szerepelt. A tehetségkutató műsor döntőjébe az Asian Dub Foundation 1000 Mirrors c. számával jutott be. A 8. döntőben Ganxsta Zolee-val énekelt duettet, I’m real címmel. A 4. helyig sikerült eljutnia. Számos sikeres válogatáslemezen is közreműködő. Például Best of Megasztár, vagy a Megasztárok karácsonya.

20 évesen találkozott az édesapjával

Húszéves korában, életében először ölelhette át édesapját. A Megasztár egykori döntőse öt hónapnyi szervezőmunka után Vujity Tvrtkóval utazott a világ legszegényebb országába, Sierra Leonéba. A küldetés sikerrel zárult, és a fiatal énekesnőt vendégül látta a felkutatott Ahmed Brahim Kandech családja.

Legnagyobb álma teljesült

Vujity Tvrtko és Evelyn többszáz e-mail, telefon és fax után indult útnak Afrikába. A fiatal énekesnő leküzdötte félelmét, és repülőgépre szállt, hogy teljesülhessen élete legnagyobb álma: láthassa végre édesapját és féltestvéreit. 

Magyarul szólt hozzá apja

“Mindketten könnyeztünk. Nem bírtam megállni, és a nyakába ugrottam. Először furcsa volt, amikor édesapám magyarul szólt hozzám. Megállás nélkül bombázott a kérdéseivel: kérdezett édesanyámról és az itthoni életemről. Úgy éreztem, ott, abban a pillanatban mindent azonnal tudni akar” – monda a találkozó után Evelyn.

Ez is érdekelhet

“Legyen neked könnyű a föld drága Karina!” – összetört Tóth Gabi, miután a Sztárban sztár leszek! 16 éves versenyzője halálra égett egy autóban

Kandech Evelyne – Over the rainbow – Megasztár

Kiemelt kép: Kandech Evelyn