Dráma a budapesti buszon: a 17 éves lány hiába könyörgött segítségért a sofőrnek, hidegen hagyták a történtek. A férfi először beszélgetni akart a lánnyal, majd miután a fiatal ezt nem akarta, fenyegetőzni kezdett.

Megfenyegették a lányát

Egy felháborodott édesanya írt arról egy budapesti Facebook-csoportban, hogy Pesterzsébeten, az egyik buszon csütörtökön a déli órákban egy éles tárggyal megfenyegették a 17 éves lányát. Az utasok többsége végignézte a megdöbbentő esetet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lezárta a beszélgetést

Az édesanya leírása szerint a 17 éves lánya a 224-es buszon utazott a Boráros tér felé, amikor a városközpontban egy középkorú férfi leült mellé. Beszélgetésbe elegyedett vele, ám a lány néhány perc múlva lezárta a párbeszédet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Erőszakoskodni kezdett

 „A férfi ezután elkezdett erőszakoskodni, és ekkor egy 18 év körüli bátor fiatalember rászólt, hogy hagyja abba. Azonban a férfi ahelyett, hogy békén hagyta volna a lányomat, fenyegetőzni kezdett” – írta az anyuka.

Előrefutott a sofőrhöz

Az erőszakoskodó elővett egy éles tárgyat a zsebéből, éles a tömött buszon megfenyegette a lányt és a segíteni próbáló fiút is. A lány megpróbált kibújni a szorult helyzetből, és az egyik megállóban előrefutott a sofőrhöz.

„Nem tud semmit tenni”

Az édesanya azt írta: a lány hiába sietett segítségért a jármű vezetőjéhez, az nem volt kíváncsi a problémájára. „A buszsofőr mondta, hogy nem tud semmit sem tenni, de akkor maradjon itt, vagy ha gondolja, tegyen feljelentést a rendőrségen. A lányomnak szerencsére a sokkon kívül semmi baja nem lett. Vigyázzunk egymásra!” – zárta az asszony a megdöbbentő történetet.

Tegyen feljelentést

A rendőrségre még nem érkezett az esettel kapcsolatban feljelentés. A rendőrség azt javasolja, hogy aki bűncselekmény áldozata lett, mindenképp tegyen bejelentést, írja a Metropol.

Követte utastársát

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy négy év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy többszörösen büntetett, 63 éves férfit, aki szóváltás után követte a buszról leszálló egyik utastársát, majd megszúrta márciusban Budapesten.

Szóváltásba keveredtek

A férfi március 17-én reggel a 11. kerületben, a Móricz Zsigmond körtéren szállt fel az utasokkal teli 7-es autóbuszra, ahol szóváltásba keveredett az egyik utassal. Meg is fenyegette a sértettet azzal, hogy amikor leszáll, meglátja, kivel van dolga. 

Nyolc napon túl gyógyult

Amikor utastársa a járat újbudai szakaszán lévő egyik megállóban leszállt, a férfi követte, majd egy kapualjban rátámadt, dulakodni kezdett vele és a felsőtestén megszúrta. A sértett védekezésképpen próbálta megütni a férfit, aki hátrálni kezdett, végül elment. A sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció