Négy év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy többszörösen büntetett, 63 éves férfit, aki szóváltás után követte a buszról leszálló egyik utastársát, majd késsel megszúrta márciusban Budapesten.

Szóváltásba keveredtek

A férfi március 17-én reggel a 11. kerületben, a Móricz Zsigmond körtéren szállt fel az utasokkal teli 7-es autóbuszra, ahol szóváltásba keveredett az egyik utassal. Meg is fenyegette a sértettet azzal, hogy amikor leszáll, meglátja, kivel van dolga. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megszúrta a felsőtestét

Amikor utastársa a járat újbudai szakaszán lévő egyik megállóban leszállt, a férfi követte, majd egy kapualjban rátámadt, dulakodni kezdett vele és egy késsel a felsőtestén megszúrta. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nyolc napon túl gyógyult

A sértett védekezésképpen próbálta megütni a késes férfit, aki hátrálni kezdett, végül elment. A sértett 8 napon túl gyógyuló szúrt sérülést szenvedett.

Négy év letöltendő

A Budapesti 11. és 22. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A férfit a váddal egyezően, mint többszörös visszaesőt, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntettében mondták ki bűnösnek, és a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával 4 év végrehajtandó fegyházbüntetéssel sújtották. Az ítélet első fokon jogerőre emelkedett.

Tizenhét évet kapott

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy tizenhét év fegyházra ítéltek egy férfit, aki 2018 decemberében megvert és kirabolt egy idős nőt egy budapesti villamoson. A többszörösen büntetett előéletű vádlott a villamoson fényes nappal többször megütötte a sértettet, és tízezer forintot, egy bankkártyát, valamint iratokat zsákmányolt tőle. Az idős nő életveszélyes sérüléseket szenvedett. 

Támadás a villamoson

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a bíróság a férfi betegségét, míg súlyosító körülményként vette figyelembe az áldozatnak okozott többrendbeli bántalmazást, a villamoson útonálló módon történt támadást, valamint azt, hogy a férfit korábban már többször elítélték erőszakos bűncselekmények miatt.

Rablás és testi sértés

A törvényszék rablás és testi sértés, okirattal és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés miatt marasztalta el a férfit, és kimondta azt is, hogy a fegyházból feltételes szabadságra nem bocsátható.

Gyilkosság a 28-as villamoson

Sajnos nem ez az első eset, hogy megvernek, meggyilkolnak vagy kirabolnak valakit a budapesti villamosokon. Legutóbb 2021 úniusában írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azokkal a hajléktalanokkal szemben, akik 2020 áprilisában áprilisbán megöltek egy kutyával lévő 25 éves fiatalembert a 28-as villamoson, az Orczy téren. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: police.hu