Tizenhét év fegyházra ítéltek egy férfit, aki 2018 decemberében megvert és kirabolt egy idős nőt egy budapesti villamoson – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék hétfőn a sajtót.

10 ezer forintot lopott

A többszörösen büntetett előéletű vádlott a villamoson fényes nappal többször megütötte a sértettet, és tízezer forintot, egy bankkártyát, valamint iratokat zsákmányolt tőle. Az idős nő életveszélyes sérüléseket szenvedett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Támadás a villamoson

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a bíróság a férfi betegségét, míg súlyosító körülményként vette figyelembe az áldozatnak okozott többrendbeli bántalmazást, a villamoson útonálló módon történt támadást, valamint azt, hogy a férfit korábban már többször elítélték erőszakos bűncselekmények miatt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rablás és testi sértés

A törvényszék rablás és testi sértés, okirattal és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés miatt marasztalta el a férfit, és kimondta azt is, hogy a fegyházból feltételes szabadságra nem bocsátható.

Még folytatódik az ügy

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, a vádlott felmentésért fellebbezett, az ügyész pedig gondolkodási időt kért.

Gyilkosság a 28-as villamoson

Sajnos nem ez az első eset, hogy megvernek, meggyilkolnak vagy kirabolnak valakit a budapesti villamosokon. Legutóbb júniusban írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hítportálon, hogy vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azokkal a hajléktalanokkal szemben, akik 2020 áprilisában áprilisbán megöltek egy kutyával lévő 25 éves fiatalembert a 28-as villamoson, az Orczy téren.

Agysérülés a villamosmegállóban

Egy hónappal korábban arról számoltunk be, hogy emberöléssel és garázdasággal vádolják azt a férfit, aki két évvel ezelőtt úgy szemen szúrt egy férfit az egyik kőbányai villamosmegállóban, hogy az másfél hónappal később meghalt. Halálát agysérülést okozta.

Telefontolvaj a villamoson

Napokig úgy lopkodta a telefonokat a villamoson a férfi, hogy azokat egy alkalmas pillanatban kikapta a tulajdonosuk kezéből, majd gyorsan eliszkolt. A cikkünk alján látható videón jól látszik, hogy néhányan utána futottak, de többen annyira meglepődtek, hogy meg sem tudtak mozdulni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Táskalopás a bevásárlókocsiból

Korábban pedig arról az esetről számoltunk be, amikor egy fehér sapkás lány cápaként körözött a boltban az áldozata kosara körül, amíg az a zöldségeket válogatta. Szerencsétlen asszony nagyon meglepődhetett a pénztárnál, amikor nem találta a táskáját, mert a tolvaj egy óvatlan pillanatban kikapta azt a bevásárlókocsiból. Nézd meg az esetet videón, kattints ide!

Itt a videó a telefontolvajról

Kiemelt kép: illusztráció – Fotó: BPK