Szétrágott egy lufit, emiatt halt meg egy féléves kislány egy szabolcsi településen. A kicsi a testvéreivel volt kint az udvaron, az anyja pár percre szaladt be a házba. Nagyobb testvére vízzel töltött lufit adott a kislány kezébe, aki rágni kezdte. Kiharapta, a lufi darabkáját pedig véletlenül lenyelte. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, egy órán át küzdöttek a kicsi életéért.

Harapdálni kezdte a lufit

Egy féléves kislány halt meg kedden délután a család házának udvarán. A kicsi a babakocsiban volt, két- és négyéves testvére pedig egy lufival játszott. A nagyobb testvér odaadta neki a vízzel megtöltött lufit, amit a kicsi harapdálni kezdett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lenyelt egy darabot

A lufi nem sokkal később kidurrant, a kislány pedig lenyelte a lufi egy kis darabját. édesanyja, aki egy rövid időre ment be a házba, arra ért ki az udvarra, hogy a kicsi fuldoklik.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudták kivenni a szájából

A kétségbeesett anya a gyerekkel a karjában próbált segítséget kérni a szomszédoktól. Ők látták, mennyire komoly a helyzet, és mindent megtettek azért, hogy kihúzzák a lufidarabot a gyermek szájából. Sajnos, nem sikerült.

Egy órán át küzdöttek érte

„Addig próbáltuk újraéleszteni a kicsit, amíg a mentők meg nem érkeztek. Mentőhelikopter is leszállt a helyszínen. Egy órán át küzdöttek a gyermek életének megmenéséért, sajnos sikertelenül” – mondta a Tényeknek az egyik szomszéd.

„Imádja a gyermekeit”

„Az anya imádja a gyermekeit, mindig nagyon vigyázott rájuk, őszintén sajnáljuk, ami történt” – tette hozzá.

Teljes légúti elzáródás

Az ismerősök szerint az anyuka nem gondolta, hogy egy lufi is veszélyes lehet. Ugyanakkor mindenképpen érdemes tudni, hogy latexből készül és ha valaki lenyeli, nagyon gyorsan teljes légúti elzáródást okozhat.  

Öt évet is kaphat

Az asszonyt a történtek után elvitték a rendőrök. Vallomást nem tett, gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják, akár 5 év börtönbüntetésre is ítélhetik.

Elhunyt az anyuka

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy négy héttel azt követően hunyt el a kisgyermekes Anna, hogy Dunaújvárosból Budapestre szállították. Az asszonyon epekőműtétet hajtottak végre, ennek szövődményében vesztette életét.

Nem lehet megállapítani

A dunaújvárosi kórház igazgatója szerint nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy orvosi hiba történt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció