Tegnap az elsők között írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy tűz ütött ki reggel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) felületfizikai laboratóriumában, egy ember súlyosan megsérült. Most kaptuk a hírt, hogy a dolgozó elhunyt, gyászolja őt az egyetem

Meghalt a tegnapi baleset sérültje

A balesetet szenvedett munkatárs a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát 2004-ben, és 2007 óta volt a Fizikai Intézet tudományos segédmunkatársa. A Műegyetem vezetősége együttérzését fejezte ki és rendkívüli segítséget ajánlott fel az elhunyt szüleinek és testvérének – írta az egyetem a szerkesztőségünkhöz eljutott közleményben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tisztítás során keletkezett a tűz

Információink szerint csütörtökön kora reggel egy vákuumtechnikai eszköz tisztítása során tűz ütött ki a felületfizikai laboratóriumban. A tűzjelzésre a BME biztonsági szolgálatának munkatársai azonnal a helyszínre siettek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Súlyos sérült

A tüzet eloltották, a helyiségben dolgozó munkatársat elsősegélyben részesítették, és riasztották a mentőket. A tűzesetben súlyosan megsérült dolgozót kórházban ápolták.

Az Atomfizikai Tanszéken belül működik

Az egyetem honlapján azt írják, az említett laboratórium a BME Természettudomány Karának Fizikai Intézetében működik. Az Atomfizika Tanszék felületfizikai laboratóriumában végzett kutatások tárgya az alkalmazott anyagtudományi vizsgálatok, funkcionális anyagok vizsgálata, speciális méréstechnika módszerek és mérőberendezések kifejlesztése.

Főbb kutatási területek

Főbb kutatási területeink: hibák és felületek tulajdonságainak vizsgálata kvantummechanikai számításokkal, felületi összetevők vizsgálata szekunder-ion tömegspektroszkópiai (SIMS), Auger elektronspektroszkópiai (AES, SAM) és röntgen fotoemissziós spektroszkópiai (XPS) módszerekkel, in situ plazmadiagnosztika és gázanalízis QMS-sel (IBMS), széles tiltottsávú félvezetők alkalmazásorientált vizsgálata, félvezető oxidok gázszenzorként való alkalmazásának vizsgálata, szilárd elektrolit kondenzátoroknak használt új anódanyagok oxidációs tulajdonságainak vizsgálata, korrózió és szennyeződés vizsgálata kisüléses lámpákban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció