Rosszul lett egy ember a Budakeszi felé haladó buszon. A helyiek beszámolója szerint cikkünk megjelenésekor még zajlott az újraélesztés. Pár hete az egyik budaörsi étteremben a pincér és az egyik séf küzdött egy vendég életéért.

Újraélesztés a buszon

Újraélesztés folyik a Budakeszi úton az egyik buszon. A helyi Facebook csoportban azt írják, a Szanatórium megállónál állt meg a jármű. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

4 mentőegység a helyszínen

A szemtanúk beszámolója szerint jelenleg 4 mentőegység van a helyszínen, ahová a rendőrség is kivonult. Az esetről egyelőre a mentőszolgálat nem adott ki hivatalos közleményt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Újraélesztés Budaörsön

Elsőként írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy pár héttel ezelőtt újra kellett éleszteni egy vendéget Budaörsön, a Puntó étteremben. Egy pincér és a séf rohant segíteni, azonnal megkezdték a hölgy mellkaskompresszióját és az újraélesztést. 

Levegőért kapkodott a nő

Október 12-én, a budaörsi Puntó étterembe egymás után érkeztek a vendégek ebédelni. Az egyik asztalnál négy hölgy ült, akik a Balatonról hazafelé, betértek a budaörsi étterembe ebédelni. Miután elfogyasztották az ételt, az egyik hölgy felállt az asztaltól, és azonnal össze is csuklott. A padlóra került és levegőért kapkodott. Hirtelen szívleállás történt, amelynek a túlélési esélye szinte minimális, ha nem érkezik azonnal a segítség.

Küzdött az életéért

A Puntó lelkes fiatal pincére, Kazinczi Zsolt látta, hogy bajban van a vendég, azonnal odasietett segíteni. Először ájulásra gyanakodott, de a földön fekvő hölgyet látva egyértelművé vált, hogy sokkal nagyobb a baj. A 41 éves nő nem kapott levegőt, megváltozott az arca, láthatóan küzdött az életben maradásáért.

Életmentő pincér és séf

A fiatal pincér azonnal megkezdte a szakszerű életmentést, közben a séf, Paul Gábor is a bajba jutott nő segítségére sietett. Ezalatt a hölgy ismerősei hívták a mentőket, a diszpécser a kihangosított telefonon keresztül segítette az étterem két dolgozóját, hogy a rohamkocsi megérkezéséig életben tudják tartani a beteget.

Mentő a budaörsi étterem előtt

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Nem adták fel

Hosszú percek teltek el, a Puntó étterem két alkalmazottja pedig nem adta fel. Felváltva küzdöttek a vendég életéért, miközben azt érzékelték, hogy sem pulzusa, sem légzése nincsen már. A mellkaskompresszió segítségével másodpercekre vissza tudták hozni a keringést, pont annyira, hogy a létfontosságú szervek oxigént kapjanak. Bő tíz perc elteltével megérkezett a mentőszolgálat rohamkocsija, a mentősök átvették a hölgy újraélesztését. Miután stabilizálták az állapotát kórházba tudták szállítani.

Merkely Béla klinikájára került

A Városmajori szívklinikára vitték a hölgyet, ahol Merkely Béla vette kezelésbe, pacemakert kapott, szerencsére túlélte a ritkán túlélhető szívkatasztrófát. Kiderült, a 41 éves hölgynek van egy hétéves kisfia, a kórházban pár nap után jól lett a hölgy és a Facebookon megkereste az életmentő pincért, Kazinczi Zsoltot.

Váratlan üzenet

A BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak a 25 éves pincér elmondta, nagyon meglepődött, amikor csippant a telefonja és ezt a szöveget olvasta a Messengeren: „Szia Zsolt, nagyon szépen köszönöm, hogy megmentetted az életemet”. Zsolt azt is elmondta portálunknak, hogy az eset három hete történt, a hölgy már ismét jól van és a hétéves kisfiával, valamint a férjével már bementek hozzájuk az étterembe, hogy személyesen köszönjék meg az életmentést.

Valódi életmentés

A 25 éves pincér hozzátette: ez volt az életében az első éles valódi életmentés, korábban csak videón látott ilyent, illetve a mentőszolgálat Csuja Imrével készült egyik videójában látta, hogyan és milyen ritmusban kell nyomni a mellkast, hogy esély legyen a túlélésre. Zsolt azt is elmondta nekünk, hogy akkor az ő élete is megváltozott, új barátokat szerzett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció