Kísért a múlt: néhány napon belül kétszer is nyoma veszett a köztiszteletben álló kispesti doktornőnek. Aggasztó, hogy nincsenek nála a létfontosságú gyógyszerei sem.

Újfent keresik

„Ismét eltűnés miatt keressük Dr. Halmágyi Máriát! A 81 éves sokak által ismert gyermekorvos hölgy sajnos újból eltűnt kispesti otthonából, hasonló körülmények közt, mint néhány nappal ezelőtt” – olvasható egy eltűnt személyek keresésével foglalkozó Facebook-oldal szombat délelőtti posztjában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokan kedvelték

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, a doktornő legutóbb pár nappal ezelőtt, május 23-án, éjfél és reggel hat óra között eltűnt 19. kerületi lakásából, s nem adott magáról életjelet. Halmágyi Mária hosszú évekig Pestszentlőrincen, a Béke téri gyermekrendelőben praktizált.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Több betegsége van

Sokak szeretett doktornénije volt, egészen nyugdíjba vonulásáig. A hölgy nemrég strókon esett át mely főként a beszédközpontját támadta meg, ami miatt nem tud kommunikálni, és létfontosságú gyógyszereket kellene szednie, amelyek nincsenek nála.

Vizsgálatok vártak volna rá

Pár nappal ezelőtti eltűnésénél újabb betegséget diagnosztizáltak nála, ami eltűnését okozhatta. Megtalálásakor fizikálisan jó állapotban volt, de kapott infúziót és további vizsgálatokon esett volna át – most azonban ismét meg kell találni őt.

A főváros utcáin bolyonghat?

Mária 167 cm magas, körülbelül 70 kg, vállig érő barna hajú, és különleges zöldes barna színű szeme van. Eltűnésekor viselt ruházata nem ismert, telefon nincs nála. Éppen ezért elképzelhető, hogy most is a főváros utcáin bolyong zavart állapotban.

Ezt a számot kell értesíteni, ha látta valaki

„Ha bárki felismerné a hölgyet kérjük azonnal hívják a rendőrséget vagy férjét, Kollár Csabát a 0630-251-52-01-es telefonszámon. Lányával folyamatos kapcsolattartásban vagyunk” – zárul a Facebook-poszt. Egyúttal jelezték, hogy amint körözni kezdi a rendőrség, csatolják fotóját a poszthoz.

Rengetegen szerették

Pár nappal ezelőtti eltűnésekor kiderült, hogy Halmágyi doktornőhöz sok környékbéli lakost kedves emlékek fűznek. Értetlenül állnak a körzetébe tartozó betegek és azok szülei az eltűnés előtt. „A kedvenc doktornénim volt, amikor kicsi voltam. Mindig kaptam tőle egy, vagy több matricát. Nagyon de nagyon hiányzik, kedves volt mindenkivel. Remélem, hogy jól van és minél hamarabb előkerül” – írta valaki.

Köztiszteletben állt

„Az orvosom volt csecsemő koromtól és a nagy lányom orvosa is volt. Remélem jól van és hamarosan előkerül és az egész csak egy félreértés” – írta egy aggódó édesanya. A kommentek és megosztások szerint Halmágyi Máriát mindenki szerette és nagy köztiszteletben álló gyermekorvos volt a környéken. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)