Egy fiatal nő életéért küzdött a hozzátartozója az elmúlt hétvégén a 81-es számú főút mellett. Az autó az út szélére húzódott, itt próbálták újraéleszteni a hölgyet és közben várták a mentőket. A bajba jutottaknak egy arra járó baleseti helyszínelő segített, aki átvette a mellkasi kompresszió végzését egészen a mentők kiérkezéséig.

Izgatott várakozás az út szélén

A Móri Rendőrkapitányság balesethelyszínelője, Farkas Noémi rendőr őrmester 2023. július 22-én délután a 81-es számú főút 16-os kilométerszelvényében, Mórnál arra lett figyelmes, hogy az út szélére húzódva áll egy jármű és körülötte több személy izgatottan várakozott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy fiatal nőt élesztettek újra

Az autóhoz közeledve látta, amint egy személy egy fiatal nő újraélesztését végzi éppen. Azonnal felmérte, hogy a segítő a tevékenységbe már jócskán elfáradt, ezért átvette tőle a mellkasi kompresszió végzését egészen a mentők kiérkezéséig, akik a 34 éves Fejér vármegyei lakos állapotát stabilizálták, majd a kórházba vitték – írta a police.hu

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Vezetés közben lett rosszul

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy egy fiatal sofőr életéért küzdöttek a vasútállomáson, Nagymaroson. A férfi nagy valószínűséggel vezetés közben lett rosszul, emiatt lehúzódott az út szélére. Ezt követően kiszállt az autójából, majd összeesett. Szemtanúk beszámolói alapján többen is a segítségére siettek, az életét viszont már nem sikerült megmenteni. 

Hirtelen összeesett

„A srác kiszállt az autóból, már akkor látszott, hogy bódult. Először azt hittem, hogy részeg és biztos szédül. Aztán egyszer csak összeesett. Többen is odarohantunk, hogy segítsünk neki. Azonnal hívtuk a mentőket és megkezdtük az újraélesztését – mondta egy szemtanú a Metropolnak.

Nem jártak sikerrel

A mentők hamar a helyszínre érkeztek és hosszasan küzdöttek a fiatal életéért. Ezúttal azonban nem jártak sikerrel, a férfi elhunyt.

Megóvott másokat

A fiatal nagymarosi sofőr megóvott másokat egy balesettől vagy sérüléstől azzal, hogy megállt, amikor érezte, hogy baj van.

A meleg negatív hatásai

A nagy melegnek számos negatív hatása lehet mindenkire, így az autóvezetőkre is. Ingadozhat a vérnyomás, tompulnak a reflexek és megnő a reakcióidő. Az erőteljes izzadás mellett pedig, ha nem kap elegendő folyadék-utánpótlást a szervezet, akkor kiszáradás léphet fel. Ilyenkor sokkal stresszesebbek vagyunk, amit az is fokoz, hogy a közlekedés többi résztvevője is gyakrabban hibázik. Ehhez még hozzátesz egy-egy lapáttal a nagy meleggel járó alvászavar, a fáradtság, és a teljesítőképesség csökkenése is – mutat rá a lap.

Gesztesi Károly halála

Az egész országot megrázta, hogy Gesztesi Károly 2020 januárjában, Budapesten, a Nyugati pályaudvar közelében, a Ferdinánd hídnál vezetés közben rosszul lett és infarktust kapott. A Budapestkörnyéke.hu akkori tudósítása szerint kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni a színészt, az orvosok nem jártak sikerrel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció