Drogkereskedelem miatt több embert fogott el a készenléti rendőrség akciócsapata, Fót Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjének, Kovács József Tibornak a legidősebb fia is érintett lehet. Erre utal a presbiter és egyben önkormányzati képviselő apuka testületi ülésen tett nyilatkozata, amelyben elhatárolódik saját fiától. Korábban a képviselő arról beszélt, hogy próbálták keresztény szellemiségben nevelni a gyermekeiket.

A képviselő a következőket mondta: A Készenléti Rendőrség ott volt nálunk a lakásunkon, az idősebbik fiamat keresték. A fiúnk hét éve nem velünk él, hanem Budapesten lakik. Akármilyen ügy is lesz, ez tőlünk független, minket nem érint, mi nem vagyunk benne semmiben sem – mondta a Kovács József Tibor a fóti képviselő-testületi ülésen. Az alábbi videón ez 08:35-nél látható.

Autóhoz nyomták a kommandósok a dílereket

Ahogy azt néhány napja itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon is megírtuk jelentős mennyiségű droggal elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt indított eljárást a rendőrség négy Budapesten, illetve Pest megyében élő férfival szemben – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A gyanú szerint a díler, W. Roland 2019 áprilisa óta adta tovább társainak a terítésre szánt kábítószert, amit a másik három férfi továbbértékesített. A Budapesten és Pest megyében élő férfiak közül ketten a kokainterjesztésen túl 2020 áprilisától kannabisz növényeket is termesztettek.

A férfiakat több helyszínen, összehangolt akció keretében június 25-én fogták el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével.

A kannabisz növények termesztésére átalakított vidéki ház számos helyiségében több száz tő növényi egyed gondozásához szükséges eszközöket, nagy teljesítményű ventilátorokat, szellőztető rendszereket foglaltak le a nyomozók. A szemle megkezdésekor a már learatott és lefoglalt kannabisz növényi törmelék súlya bruttó 138 kilogramm volt.

Az elfogott gyanúsítottak tartózkodási helyein megtartott kutatások során közel fél kilogramm kokaint, porciózáshoz szükséges mérlegeket és egyéb eszközöket, továbbá közel 7 millió forint készpénzt, valamint bitcoin bányász gépeket foglaltak le.

Az egyik férfi autójából kis tasakokban előre porciózott kábítószer tartalmú anyagok kerültek elő, amelyeket átalakított üdítős palackokba és chips-es dobozba rejtettek el.

W. Roland és társait az elfogásukat követően előállították és kihallgatták a rendőrök és előterjesztést tett letartóztatásuk indítványozására, jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást négy középkorú férfival szemben.

Megpróbálták keresztény szellemiségben nevelni a gyermekeiket

Kovács József Tibor tavaly októberben Fót 1. számú választókörzetében lett képviselő. Bemutatkozó írásából kiderül, hogy presbiter, felesége pedig hitoktató.

A keresztény hit fontos számunkra, és próbáltuk gyermekeinket ebben a szellemiségben felnevelni – olvasható a fóti Fidesz-KDNP alapszervezet tavalyi ajánlójában. Az Alfahír telefonon kereste meg a képviselőt, de ő a vizsgálat lezárultáig nem kívánt nyilatkozni.

Kiemelt kép: A cikkben említett akció során készült rendőrségi felvétel