A fővárosi járőrök elfogtak egy férfit, aki a gyanú szerint Budapest 20. kerületében összesen 13 autót rongált meg. Amikor tetten érték, épp egy visszapillantó tükröt készült letépni

A visszapillantót feszegette

A pesterzsébeti rendőröket október 26-án éjszaka a 20. kerületi Szegfű utcába riasztották, mivel a bejelentő szerint egy ismeretlen autókat rongál. A helyszínre siető egyenruhások a parkoló autók között észrevettek egy férfit, aki éppen az egyik gépkocsi visszapillantóját feszegette, őt azonnal elfogták és előállították. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

További 12 autót találtak

A tettenérés után a járőrök a bűncselekmény helyszínéhez közeli utcákat is átnézték, ahol további 12, a korábban elfogott férfi által megrongált autót találtak. Ezek közül volt, amelyiknek a szélvédőjét törte be, míg a többinek a visszapillantó tükrét rongálta meg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Őrizetbe vették

A 20. és 22. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a 22 éves J. Istvánt rongálás bűntett és garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását – adta hírül a rendőrség.

Értelmetlen rongálás a temetőben

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy több sírhelyet összefestett és mécsestartókat tört össze, tettével pedig több százezer forintos kárt okozott egy nyugdíjas a monori temetőben. A nyomozók alapos helyszíni szemlét tartottak és rövid időn belül kiderítették, ki követhette el az érthetetlen rongálást.

Nem válaszolt a kérdésekre

Nem csalt a szimatuk: a nyugdíjas lakásán megtartott kutatáson festékek, ecsetek kerültek elő, a nyomozók mindet bezacskózták és lefoglalták. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni.

Rongálás a vád

A 70 éves férfivel szemben a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást – írta a police.hu.

Azt hitte, eltévedt

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy azt hitte, eltévedt a temetőben és rossz helyen van a budapesti özvegyasszony, amikor egykori férjének sírja helyett csak egy üres földterületet talált a kőbányai Új Köztemetőben. A különleges, szív alakú, barnás-vöröses márvány kőtömb eltűnt. A köztemető biztonsági kamerái nem rögzítették a lopást, a márványt nagy valószínűséggel egy, a temető területén dolgozó sírköves brigád vihette el. 

Azonnal feljelentést tett

Az asszony azonnal feljelentést tett, amikor észrevette, eltűnt a sírkő arról a helyről, amelyet másfél évtizedig még nem kell újraváltani. Vagyis nem téves területrendezés történt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció