Kedden ugrott a Rákóczi hídról a Dunába egy férfi. A vízimentők azonnal a segítségére siettek, de hallani sem akart róla

Egy fiatalember lett majdnem áldozat

Egy 34 éves férfi kedden akarta eldobni magától az életet. A Rákóczi hídról vetette magát a Dunába. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A mentésnek is ellenállt

A BRFK az esettel kapcsolatos közleményében azt írta, hogy a vízirendőrök azonnal megpróbálták kiemelni, de a férfi ellenállt a segítségére sietőknek. Végül mégis sikerült partra vinni, ahonnan rendőri kísérettel vitték kórházba a mentők.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elmerültek a vízben

A Budapestkörnyéke.hu számolt be arról tavaly nyáron, hogy a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön munkatársai kutyákat képezték ki Rácalmáson, amikor eddig tisztázatlan okból elmerültek a vízben.

Kutyakiképzést tartottak

Több tűzoltóegység, valamint mentők érkeztek a rácalmási kishídhoz, ahol háromnegyed 12 körül következett be a tragikus esemény: a bv-intézet két kutyakiképző munkatársa speciális feladatot hajtott végre, csónakos keresést gyakoroltak a gondjaikra bízott négylábúakkal, amikor a Dunába fordultak és elmerültek.

Zűrbe kerültek

A Zsaruellátó egyik kommentelője így írt a tragédiáról: „Kutyákat fogattak, csibész bundában volt Laci. Pontosan nem tudom, hogy Dávid kutyája hogyan került a vízbe. Dávid utána ment. Ott került zűrbe Dávid.

„Laci segíteni akart Dávidon”

Laci állítólag Dávid segítségére sietett csibész bundában. Egymás után merültek el. Laci segíteni akart Dávidon, de a csibész bunda megszívta magát és lerántotta őt is.”

Személyes irányítás

A víz alatti kutatás, mentés munkálatainak megszervezését a TEK főigazgatója, Hajdu János a helyszínen irányította. A TEK feladata – többek között – hogy megteremtse azokat a személyi, technikai és műszaki feltételeket, melyek mellett a búvárok a lehető legbiztonságosabban végezhetik a kutatást, amit a víz – felszínről részben nem látható – erőteljes sodrása és többirányú áramlása tesz rendkívül nehézzé és veszélyessé.

Balesetre tippelnek

„Egy lelkiismeretes, jólelkű, közvetlen, korrekt ember volt! Soha nem hagyta volna itt a családját önszántából, csak arra tudok gondolni, baleset érhette, úgy zuhant a Dunába!” Így jellemezte a Blikknek nyilatkozva egyik ismerőse azt 43 éves férfit, aki még február végén tűnt el Szentendréről.

Borzalmas bűncselekmény a tragédia előtt

P. István, a férfi közeli barátja szerint rengeteg olyan furcsaság van K. Ervin Gábor eltűnése körül, ami arra a következtetésre ad okot, hogy a férfi valakinek az útjában állhatott. Az eltűnése előtt ismeretlenek megölték két kutyáját, a nálunk nagyon ritka jakut lajkákat.

Ha segítségre van szüksége

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőket segítő, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: police.hu/Illusztráció