Szombat este egy Skoda Superb megkülönböztető jelzéssel, a megengedett sebességnél gyorsabban haladt a belvárosi Teréz körúton, a Nyugati tér irányába. A Podmaniczky utcai jelzőlámpás csomóponthoz érve a jelzőlámpa pirosat jelzett, de a szirénázó Skoda fiatal sofőrje nem lassított, behajtott a kereszteződésbe.

Hatalmas karambol volt

Sajnos azonban a Podmaniczky utcán a Bajcsy-Zsilinszky út felől épp akkor ért oda a zöld jelzésen szabályosan áthaladó elektromos Nissan Leaf taxi… A Skoda a taxi jobb oldalába rohant, majd 90 fokkal elfordult, a taxi pedig a szembejövő oldalra sodródott. Itt súrolta a villanyoszlopot, mielőtt a Hondának rohant.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Volt, akinek nem kellett a mentő

A sofőr lány nem sérült meg, édesanyja viszont az oldalát fájlalta; többen megerősítették, hogy ő végül nem várta meg a kiérkező mentőautót, hanem elindult a saját lábán a legközelebbi kórház felé. A légzsákok a Skodában és a Nissanban kirobbantak, a Hondában nem.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Totálkáros kocsik

A taxisofőr lezuhant a jobb első ülés előtti részre, úgyhogy nem volt bekötve, ám így sem sérült meg. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket (a Nissant kivéve, amelynek a csomagtartója alatt található az akkumulátora) majd egy autómentő félrehúzta a mozgásképtelen roncsokat.

Hatalmas dugó lett este

A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt a Teréz körúton és a Podmaniczky utcán mindkét irányban csak egy sáv volt járható, ami nagy torlódást okozott a környéken.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Roncsok az út közepén

Mindez a város közepén

Teljesen tönkrement

A zebra közepén álltak meg

Sok bámészkodó állt meg

A többi közlekedő szlalmozott

Épphogy nem lógtak rá a sínekre

Helyszínelés

A baleset nyomai

A helyszínelés pillanatai

Csoda, hogy éppen nem volt senki

A tönkrement taxi

Kiemelt kép és belső fotók: Helyszíni felvételek – Forrás: G.K.