Amióta megépült a rákoscsabai elkerülő út, szinte mindennap történik baleset a Tarcsai úti elágazásnál, hétfő délután ráadásul elég komoly csattanásnak lehettek szemtanúi az arra közlekedők.

Az M0-ás felől érkezett a daruskocsi

Egy Tatra típusú daruskocsi haladt az elkerülőn az elágazás irányába, az M0-s autóút felől, amikor a sofőr észlelte, hogy neki jobbról egy kiszuperált háztartási készülékekkel megrakott platós Volkswagen kisteherautó közeledik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gázt adott

A kisteherautó sofőrje lassított, úgy tűnt, megadja az elsőbbséget a darunak, ezért a hatalmas jármű vezetője gyanútlanul tovább haladt. A VW sofőrje viszont gázt adott és megpróbált még a Tatra előtt balra, az M0-s felé kikanyarodni, valószínűleg alábecsülte a monstrum sebességét, illetve fékútját.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

A darusautó keményebb

Elrántotta a kormányt

A Tatra vezetője fékezett és balra elrántotta a kormányt, de így is a Volkswagen bal oldalába csapódott. A kisteherautó oldalra sodródott, a platón szállított gépek egy része az útra zuhant.

Nem sok maradt a vezetőfülkéből

Beszorult a roncsba

A vezetője beszorult a roncsba, őt a fővárosi hivatásos tűzoltók szabadították ki, óriási szerencséjére egy lábtöréssel megúszta a nem tervezett találkozást. A VW Transporterben utas is ült, neki könnyebb fejsérülése keletkezett, a Tatra sofőrjenek nem esett bántódása.

A darusautót is el kellett vontatni

Elhibázott kereszteződés

A helyiek szerint teljesen elhibázott megoldás a T-alakú elágazás, eleve körforgalmat kellett volna építeni ebbe a nagy forgalmú kereszteződésbe, habár teljesen jól belátható mindkét irányba, illetve besoroló sáv is segíti a balra kanyarodókat, de már csak a kanyarodás befejezése után. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemel kép: A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni felvételei – Fotó: Gombkötő Krisztián