Vadgázolás történt vasárnap az M3-as autópálya Budapest környéki szakaszán. Nagy szerencséje volt az autósnak, kisebb sérülésekekel megúszta a balesetet.

Egy óriási szarvast gázolt el egy autós az M3-as autópályán. Az gépkocsi Hatvan felé autózott, amikor eléugrott egy szarvas Bag közelében.

A Balesetinfó Facebook csoportjában este egy bejegyzést tett közé a gázoló, amelyben részletesen leírja a szerencsétlenség okait.

„Én gázoltam el a szarvast. Sajnos. Autópályán. Az nem vadháló, mert a vadháló teteje sárga szinű, mert a vad azt a színt látja a legjobban. Ezt a hálót a közútkezelők húzták ki. Nekik kell biztosítani a vadak ellen a biztonságot, pl. hogy a sövény a szalagkorlátnál ne legyen sűrű stb…
A másik baj az, hogy a terményes autókról lehullanak a vadaknak az ételek, és beeszik magukat a pályáig.
Óriási szerencsénk volt, hogy ez a hatalmas állat az agancsával együtt nem jött be a szélvédőn. Felületi sérüléssel megúsztam,bár kicsit most már ég.”

A budapestkornyeke.hu agglomerációs hírportál részletes cikket közölt arról, hogy mi a teendő egy vadbalesetkor és ki fizeti a kárt. Erről itt tudsz részleteket olvasni.

Kiemelt kép: Balesetinfo – Forrás: Facebook. Belső kép: Balesetinfo – Forrás: Facebook