Nem volt zökkenőmentes az éjszaka a fővárosban: két helyszínen is, a 18. és a 8. kerületben is közlekedési baleset történt. A BudapestKörnyéke.hu helyszíni tudósítójának információ.

Ez történt a 18. kerületben

A 18. kerületi Barta Lajos utcában közlekedett egy Opel Astra személygépkocsi szombaton éjjel, amikor a Havanna lakótelepen áthajtva egy rendőrségi autó mellett haladt el.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

Fotó: Gombkötő Krisztián

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

A gázra taposott az Opel

A járőr rávillantott, feltételezhetően az esti kijárási tilalomra akarta felhívni a figyelmet. Ettől az Opel ittas, valamint vezetéstől eltiltott sofőrje megijedhetett és a gázra taposott.

Helyszíni felvétel:

Fotó: Gombkötő Krisztián

Elvesztette az uralmát a kocsi felett

A személyautó nagy sebességgel keresztül hajtott az utca végén található S-kanyaron, amit nem tudott teljes mértékben bevenni. Ennek következtében a sofőr a Vörösmarty iskola előtti útszakaszon elvesztette uralmát a gépjármű felett, a gyalogátkelőhelyet elválasztó járdaszigetnek és a rajta található jelzőtáblának ütközött, majd a szemközti oldalon, a már a Csapó utcában álló villanyoszlopnak csapódott.

Az autó egyik utasát újra kellett éleszteni

A sofőr nem használta a biztonsági övet, ő könnyebben sérült meg, a hátsó utas viszont beszorult, kiszabadítása érdekében le kellett vágni az autó tetejét, a jobb első utas pedig ugyancsak beszorult, őt a helyszínen a mentőszolgálat munkatársai újraélesztették, majd súlyos-életveszélyes sérülésekkel az Országos Baleseti Intézetbe szállították. Az oszlop károsodott ugyan, de nem dőlt ki, viszont a 914-es éjszakai járatot így is elterelték.

Baleset történt a 8. kerületben is

Egy menetrend szerint közlekedő 931-es éjszakai járat közlekedett szombatról vasárnapra virradóra, a 8. kerületi Rákóczi úton az Astoria felől a Blaha Lujza tér irányába, amikor a Puskin utca és a Szentkirályi utca közötti szakaszon a vezető menet közben rosszul lett.

Elvesztette uralmát a jármű felett

Ennek következtében elvesztette uralmát a járműve felett, jobbra felhajtott a járdára, letarolta az út menti korlátokat, táblákat, majd végül kidöntött egy öles fát, ami az autóbusz alá szorult. Személyi sérülés nem történt, valószínűleg amiatt, hogy szerencsére utasok nem tartózkodtak a buszon, illetve a korlátozások miatt gyalogos- és bicikliforgalom sem igazán volt.

Fotó a helyszínről:

Fotó: Gombkötő Krisztián

Nehezen tudták elmozdítani az autóbuszt

A mentési munkálatokat nehezítette, hogy a BKV daruja nem bírta elmozdítani pozíciójából az autóbuszt, csak megemelte, így a fővárosi tűzoltók feldarabolták a kidöntött fát, illetve szétvágták a korlátokat annak érdekében, hogy a buszt vissza tudják helyezni az úttestre. A műszaki mentést a fővárosi tűzoltók, valamint a Budapesti Közlekedés Vállalat Zavarelhárító Szolgálata végezték.

Helyszíni felvétel:

Fotó: Gombkötő Krisztián

Rosszullétre hivatkozott a buszsofőr

Úgy tudjuk, a buszvezető rosszullétre hivatkozott, vagyis ott volt, tudott kommunikálni, nem kellett kórházba szállítani.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt képek és belső fotók: Helyszíni felvétel – Forrás: Gombkötő Krisztián