Az egyik autóban gyerekek is utaztak, azonban szerencsére mindegyikük be volt kötve, így nem esett komolyabb bajuk. Azonban kivizsgálásra így is kórházba szállították őket.

Itt történt a karambol

Péntek délután a képeken látható, piros Suzuki Splash a Mátyás király úton, a 19. kerületben található Shopmark bevásárlóközpont előtti szakaszon közlekedett, amikor zöld jelzésen balra, az Üllői útra a Kőér utca felé vezető irányba kanyarodott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Átment a piroson

Ekkor azonban neki balkéz felől, a jelzőlámpa tilos jelzésén áthaladva érkezett egy szürke színű Honda Jazz. A Hondát vezető anyuka észlelte a jobbról szabályosan érkező Suzuki gépkocsit, ezért annak érdekében, hogy elkerülje az ütközést, balra rántotta a kormányt, ám a Suzuki ennek ellenére a Honda jobb oldalába hajtott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Zöld volt a gyalogosoknak

Az ütközés hatására a Jazz a kereszteződés közepén található járdaszigetre hajtott, majd az úttestre visszatérve, a kijelölt gyalogátkelőhelyen a tetejére borult. Szerencsére eközben nem gázolt el senkit, ugyanis a gyalogosoknak szintén zöldet mutatott a jelzőlámpa.

Azonnal segítettek a rendőrök

A baleset pillanatában az Üllői út befelé lévő oldalán, a piros lámpánál várakozott egy rendőrautó két, szolgálatban lévő rendőrrel. Ők észlelve a balesetet, egyből a felborult Hondához rohantak. Egyikük bemászott a tetején heverő Hondába, és kisegítette a járművet vezető anyukát és három gyerekét.

Várandós kismama is utazott az autóban

A mentés közben a rendőr megvágta a jobb kezét, így a kiérkező mentők őt is ellátták, de nem kérte a kórházba szállítását. A Suzukit egy fiatal férfi vezette, aki nem sérült meg, rajta kívül a gépkocsiban utazott várandós felesége, valamint a jobb hátsó ülésen gyerekülésben ült gyermekük.

A biztonsági öv, ami megint sokat segített

Szerencsére mindannyian használták a biztonsági övüket, így fix helyzetben, de fejjel lefelé lógva várták a segítséget. Az Országos Mentőszolgálat több mentőautót riasztott a helyszínre, akik végül a Hondát vezető nőt, a fiát és két kislányát, valamint a Suzukiban ülő várandós hölgyet további vizsgálatok céljából kórházba szállították.

A tűzoltóknak is akadt dolguk

A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd kézi erővel a kerekeire borították a felborult Hondát, majd a járdára tolták. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az Üllői út városból kifelé vezető oldalán közlekedőket visszafordították. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A visszaállítás pillanatai

Innen mentették ki az utasokat

A másik autó is jócskán összetört

Egy másik szemszögből

Kész csoda, hogy kisebb karcolásokkal megúszták

(Fotó forrása: BudaPestkörnyeke.hu/GK)