Nem mindennapi megpróbáltatásokkal kell szembenéznie a budapesti Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika dolgozóinak a koronavírus-járvány kirobbanása óta, úgy néz ki, egyre kevesebben hajlandóak betartani az egészségügyi előírásokat.

A klinika Facebook-oldalán először szerda délután jelent meg egy bejegyzés, melyben arra hívták fel minden jelenlegi és jövőbeli páciens figyelmét, hogy a szájat, orrot takaró maszk használata az egész épület területén kötelező – szúrta ki a Blikk.

A BudapestKörnyéke legfrissebb híreit itt olvashatod!

“Felhívjuk tisztelt Pácienseink figyelmét, hogy klinikánkon a szájat, orrot takaró MASZK HASZNÁLATA az egész házban (folyosón, rendelőben) KÖTELEZŐ! Az esetleges vírustagadó, maszkot viselni nem hajlandó, ellátásra jelentkező betegek a Bőrklinika ajtaján nem léphetnek be. Megértésüket köszönjük!” – írják a posztban.

FRISS: Egy újpesti óvodában merült fel a koronavírus-gyanú – A szülők dönthetnek, hogy beviszik-e a gyerekeket

Pár órával később később pedig érkezett a folytatás:

“Kérjük továbbá a kedves Pácienseket, hogy belépéskor minden esetben fertőtlenítsék a kezüket a kihelyezett fertőtlenítővel (ha gumikesztyűt viselnek, akkor is!), tartsanak egymástól 1,5 méter távolságot, kövessék a beléptetésen dolgozó munkatársunk utasításait és tanúsítsanak türelmet, megértést és tiszteletet feléjük! Nem kérjük a “mit akar?” “de én már reggel fertőtlenítettem a kezemet” és a “de én nem vagyok beteg, hagyjon békén” típusú megnyilvánulásokat! A munkánkat végezzük, engedjék, hogy ezt sokáig megtehessük! Köszönjük!” – olvasható a klinika oldalán megjelent bejegyzésben, mely valószínűleg a sokadik említett eset után lett megírva.

Kiemelt kép: Illusztráció