Újabb koronavírus-gyanú Újpesten, egy óvodában: a szülők dönthetnek, beviszik-e a gyereket.

Újpesten, a Virág óvodában koronavírus-fertőzés gyanújával tesztelnek egy dolgozót:

“Tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, Családokat, hogy intézményünk dolgozói között – a tünetek alapján – feltételezhetően koronavírusos beteg van! (Tesztelése a mai napon (2020.09.08) történt).

Több kolléga jelzett még láz, köhögés, hasmenés tüneteket, amelyekkel nem tudtak munkába állni! (Óvónők, pedagógiai asszisztens, technikai dolgozó) Az információ tudatában dönthetnek arról, gyermekeiket otthon tartják, vagy továbbra is igénybe veszik az óvodai ellátást. Döntésükről kérem, tájékoztassák az óvoda vezetőségét” – írja az intézményvezető az óvoda honlapján.

Mint ahogyan arról a BudapestKörnyéke is beszámolt 2 nap alatt 3 iskolában vezettek be távoktatást az agglomerációban, két intézményben csak 1-1 osztály került karanténba, Budaörsön azonban egy egész iskolát zártak be.

EZ IS ÉRDEKELHETA diákok és a tanárok számára is kötelező vették a maszk viselését egy dunakeszi gimnáziumban

Budaörsön egy egész iskolát kellett bezárni

BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy hétfőn rendkívüli szünetet rendeltek el a budaörsi 1. Számú Általános Iskolában, mert az egyik pedagógus koronavírus tesztje pozitív lett. Keddtől az intézmény áttért a digitális oktatásra. Országosan már 11 oktatási intézményt zártak be koronavírus miatt.

Ez is érdekelhet: Koronavírus-fertőzés miatt újabb óvodát zártak be, ismét magára hagyták a szülőket a bajban

Kiemeltk kép: Illusztráció