A diákoknak és a tanároknak is kötelező a maszk viselése a Radnóti Miklós Gimnáziumban, Dunakeszin.  Az igazgató szerint egyszerűbb a könnyebb szabályokat betartatni, mint a súlyosabbakat.

Kötelező a maszk viselése Dunakeszin, a Radnóti Miklós Gimnáziumban. A rendelkezés a diákokra és a tanárokra is vonatkozik – írja a dunakeszipost.hu

Ez is érdekelhet: “Legyőzte a rákot, a hőlégballonozás bakancslistás kívánsága volt Hajnalkának”

A maszkokat kizárólag a testnevelés órán és az ebédlőben lehet levenni. Nyíri István, az iskola igazgatója azt mondta, hogy jobb a kisebb korlátozásokat betartani, mint a súlyosabbakat.

Nehéz körülmények közt folyik a tanítás

A dunakeszi gimnáziumban tavaly óta beázik a tornaterem. Januárban kisebb javítást végeztek egy helyi vállalkozó segítségével, de ez sem segített. Az iskolába hiába várja a KLIK segítségét, az csak nem akar megérkezni.

Szintén tavaly a gimnázium kapott egy konténertantermet, idén kettőt kértek a zsúfoltság enyhítésére, az állam forráshiányra hivatkozva egyet sem adott. Emiatt most már a ruhatárban is tanítanak. A 16 osztályosra tervezett iskolában ugyanis 22 osztályban kezdték meg a tanítást.

Budaörsön bezártak egy iskolát

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy hétfőn rendkívüli szünetet rendeltek el a budaörsi 1. Számú Általános Iskolában, mert az egyik pedagógus koronavírus tesztje pozitív lett. Keddtől az intézmény áttért a digitális oktatásra. Országosan már 11 oktatási intézményt zártak be koronavírus miatt.

Merkely Béla kötelezővé tenni mindenki számára a maszkviselést

A BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt arról, hogy a Semmelweis Egyetem rektora mindenki számára kötelezővé tenni a maszkviselést, sőt, a vásárlási idősávot is visszaállítaná.

Kiemelt kép: Radnóti Miklós Gimnázium Dunakeszi – Forrás: dunakeszipost.hu